Volledig scherm
Dafne Schippers. © ANP

Dafne Schippers en Nicky Romero zijn uit elkaar

Dafne Schippers en Nicky Romero zijn niet langer een setje. De twee hebben besloten hun relatie te verbreken door hun drukke schema's. De sprintster en de dj hadden niet voldoende tijd voor elkaar.

Quote

Als goede vrienden zullen we elkaar komend jaar blijven steunen

Dafne Schippers en Nicky Romero in een statement

,,Een wat minder leuk bericht maar vanwege de drukke reisschema's, verplichtingen en persoonlijke carrièredoelen, waar we beiden vol voor willen gaan, is gebleken dat we onvoldoende tijd voor elkaar kunnen maken", aldus Schippers en Romero in een persverklaring.

De 24-jarige sportster en de 28-jarige dj zijn van mening dat hun relatie op dit moment niet werkt. ,,Als goede vrienden zullen we elkaar komend jaar blijven steunen."

Hectisch jaar

Tijdens het Sportgala sprak Romero al over het drukke schema van zijn vriendin. Het was een hectisch jaar voor de twee geweest. ,,Het draaide vooral om de Olympische Spelen", zei hij toen. Hij klonk opgelucht wanneer hij toegaf dat het leven van Dafne stukken rustiger werd. Uiteindelijk bleek het toch niet rustig genoeg om de relatie stand te laten houden.

In mei 2016 bevestigde Romero dat een relatie met Schippers had. De eerste geruchten doken in februari 2016 op, maar toen ontkende het stel nog.