Volledig scherm
© Marcel Wagenaar

Danny de Munk wil geen grote risico's meer nemen: ‘Maanden werk en stress, dat wil ik niet meer’

Danny de Munk (49) is liever te gast bij grote concerten dan dat hij zelf de hoofdact is. De zanger durft financieel het risico niet te nemen nadat hij een paar jaar geleden veel geld verloor.

Volgens De Munk zijn de tijden in muziekland veranderd. ,,Als ik Ahoy of het Sportpaleis zou proberen te vullen, moet ik opboksen tegen grote bedrijven die kaarten opkopen van een concertreeks om uit te delen aan hun klanten. Als je die steun achter je hebt, is het natuurlijk iets minder risicovol om vijf keer Ahoy te boeken. Daar kan ik niet tegenop. Ze mogen me altijd contacteren, maar da’s nog nooit gebeurd’', vertelt hij tegen het Vlaamse weekblad Dag Allemaal.

De artiest denkt dat hij niet commercieel genoeg is. ,,En ik wil mezelf ook niet veranderen. Het bedrijf achter Danny de Munk, dat is Jen (zijn vrouw Jenny, red.) en ik. Ik neem dan ook geen te grote risico’s.’'

Toch waagde De Munk zich in 2012 aan een eigen tour. Dat leverde vooral veel stress op. Zo draaide een gigantische spiegelbal die boven het publiek hing, niet. ,,En financieel was het ook niet de moeite. Niet erg, want ik doe toch alles uit passie, en ik ben altijd heel zorgvuldig met mijn geld ­omgegaan. Maar in die eigen productie, in 2012 was dat, had ik 140.000 euro privégeld gestoken. En ik heb er 10.000 euro aan verdiend. Bruto, hé. Maanden werk en stress. Dat wil ik niet meer, ik ga mezelf niet meer veranderen.’’

  1. Presentator Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldigingen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’
    Programma's geschrapt

    Presenta­tor Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldi­gin­gen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’

    BNNVARA heeft de programma's van Kaj van der Ree geschrapt na beschuldigingen van seksueel wangedrag. De presentator en vlogger (28) reageert nu zelf voor het eerst en gaat diep door het stof na alle beschuldigingen aan zijn adres. Op sociale media werd hij de afgelopen dagen door jonge vrouwen beticht van het sturen van naaktfoto's en pikante berichten. De vrouwen waren op dat moment minderjarig. Van der Ree geeft zijn misdragingen toe. ,,Ik zie in dat ik domme fouten heb gemaakt.”