Danny Vera hoogste binnenkomer ooit in Top 4000: ‘Maar ik hoef geen Edison’

Danny Vera heeft met zijn single Roller Coaster een unieke prestatie neergezet in de Top 4000 van Radio 10. De zanger is met het nummer de hoogste binnenkomer ooit. Hij werd gisteravond in Veronica Inside overvallen door dj's Gerard Ekdom en Jeroen Nieuwenhuize met een award.

Met Roller Coaster komt Danny Vera dit jaar op plek acht binnen in de Top 4000. Daarmee is de zanger niet alleen de hoogst genoteerde Nederlandse artiest, maar ook de hoogste binnenkomer ooit.

Hij zei bij Veronica Inside blij te zijn met de waardering van de luisteraars (die stemmen voor de lijst), maar hij plaatste ook een kanttekening bij awards voor muziek. Zo stelde presentator Wilfred Genee dat Danny een Edison geweigerd zou hebben. Dat nuanceerde de man achter Roller Coaster: ,,Ik heb gezegd: ik hoef het niet. Ik geloof persoonlijk niet in prijzen in muziek. Ik vind dat voor sporters. Je loopt hard en dan weet je wie het hardste loopt.”

,,Muziek is maar muziek”, stelde Danny. ,,Het is entertainment. Ik vind niet dat daar prijzen aan gekoppeld moeten worden. Ik heb liever dat ze prijzen uitreiken aan wie als beste bejaarden wast. Dat je die mensen een keer in het zonnetje zet in plaats van mij. Ik mag werk doen dat ik heel tof vind en daar krijg ik goed voor betaald. Dus dan hoef ik niet wat prijzen in mijn reet geschoven te krijgen.”

Lees verder onder de video.

Zoutelande

Toch werd hij in de aflevering overvallen door Radio 10-dj’s Gerard Ekdom en Jeroen Nieuwenhuize met twee Top 4000-awards. Dat kon hij toch wel waarderen. ,,Dat ik zo hoog in de lijst sta, komt door luisteraars die het liedje dat ik heb gemaakt heel erg mooi vinden en dat vind ik alleen maar heel fijn. Ik ben heel erg dankbaar dat mensen het mooi vinden”, reageerde hij.

Vorig jaar was BLØF de hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst. De Zeeuwse band kwam toen op de zestigste positie met zijn single Zoutelande. Dit jaar zijn is de band terug te vinden op plek 49. De hoogst genoteerde Nederlandse artiest was in 2018 Golden Earring met Radar Love op 24.

De Top 4000 gaat morgen van start en duurt tot 19 december. De gehele top tien wordt morgen in willekeurige volgorde bekendgemaakt.

Volledig scherm
Danny Vera © ANP Kippa