Volledig scherm
© PR

De Speld, Anker & Anker en White Lies nieuwe namen op Zwarte Cross

LICHTENVOORDE - De populaire, satirische website De Speld heeft onder de noemer ‘De Speld Live’ komende zomer een plek in het programma van de Zwarte Cross. Ook het bekende strafrechtadvocatenduo Anker en Anker, cabaretière Brigitte Kaandorp en indieband White Lies zijn te zien op de 23e editie van het festival in Lichtenvoorde. 

De festivalorganisatie heeft vandaag meer dan twintig nieuwe namen aan het affiche van de 23ste editie toegevoegd.

Hakken en høken

Volledig scherm
Brigitte Kaandorp © ANP Kippa

Bij het onderdeel De Speld Live ontvangen presentatoren Roel Maalderink en Martine Bakker berichten vanaf de camping. Ook presenteren zij ‘de nieuwste onderzoeksresultaten over de gevolgen van teveel hakken en høken’ en doen ze ‘iets met pluimpjes', schrijft de organisatie. 

Strafrechtadvocaten Anker en Anker uit Leeuwarden vertellen op de Theaterweide over hun werk als strafpleiter. De tweeling gaat in op diverse geruchtmakende zaken, zoals de ontvoering van en de moord op Gerrit Jan Heijn. Ook Brigitte Kaandorp en Drie Generaties Terlouw versterken het theaterprogramma. Sommige acts en shows die te zien zijn speciaal voor de Zwarte Cross-ganger gemaakt, met als doel theater laagdrempeliger te maken.

Royal Republic

Aan de muzikale line-up is naast White Lies ook Royal Republic toegevoegd, net als onder meer de Overijsselse band The Grand East,  dj Vato Gonzalez en de Brabantse feestband WC Experience. 

Eerder werd al bekend dat onder meer Black Eyed PeasMiss Montreal en de Heideroosjes het podium beklimmen. Het festival, dat in november binnen een uur uitverkocht, vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 21 juli.