Debby Gerritsen.
Volledig scherm
Debby Gerritsen. © Kee&Kee

De verantwoordelijkheid van seksueel wangedrag bij de slachtoffers neerleggen is echt absurd!

Podcast Zij zegtIn de wekelijkse podcast en column Zij zegt kijkt AD-columnist Debby Gerritsen vanuit een vrouwelijk perspectief naar het nieuws van de afgelopen week. Wat viel op? Hierover praat ze met een vast panel van vrouwelijke experts. Deze week praat Debby met Amnesty-jurist Martine Goeman over de misstanden bij The Voice of Holland, seksueel geweld en de huidige wet die slachtoffers zou moeten beschermen, maar juist het tegenovergestelde doet: victim blaming. Luister mee!

2 reacties

  • A. Diepeveen

    4 maanden geleden
    Onbegrijpelijk. Denken al die vrouwen en mannen en instellingen die zich laten horen op tv en in de kranten dat dit iets is alleen bij tvon? Werkelijk? Dat wij als samenleving graag de boel liever de boel laten wisten we langer. Bv bij kinder misbruik in de kerk. Niemand wil er aan denken cq over praten hoeveel vrouwen en gebruikt zijn door de godsvertegenwoordigers. Geen woord toen..... Nu beetje principieel bij madame Tussauds, Marco Borsato te verwijderen.... Wat naïef.
  • Joop Manuels

    4 maanden geleden
    Dat heeft John de Mol ook niet gedaan hij geeft de daders de schuld die moeten worden aangepakt maar hij zegt als de vrouwen het niet melden hoe kan hij?het dan weten en aanpakken.