Dean Saunders over broertje Jamie: Hij is een NSB'er

VideoEen rechtszaak tegen Dean Saunders (36) heeft voor een flinke rel gezorgd binnen de familie Saunders. De zanger stond vanmiddag terecht voor onder meer het mishandelen van zijn ex-vriendin. Onverwachts getuigde Jamie tegen zijn broer. Na afloop was Dean duidelijk: ,,Hij is een NSB'er."

Volledig scherm
Dean Saunders. © ANP

Dean Saunders werd vorig jaar tot 8 maanden cel veroordeeld voor het in de brand steken van de auto van zijn ex-schoonvader. Vandaag diende het hoger beroep, dat Dean heeft aangetekend. De zaak werd echter aangehouden na de onverwachte getuigenis van broertje Jamie. 

Hij bevestigde dat zijn oudere broer de auto van de vader van zijn ex-vriendin in brand heeft gestoken. Hij zegt een video te hebben waarin te zien is dat Dean spiritus aanschaft. Ook zou zijn broer hem hebben gevraagd hem te helpen bij de brandstichting. Het hof wil die beelden zo snel mogelijk zien en stelt de zaak tot die tijd uit. 

Junk

Volledig scherm
Jamie met broer Ben Saunders. © bruno

De relatie tussen Jamie en Dean is al langer verstoord. De twee Saunders-telgen hebben al enige tijd ruzie, maar op kerstavond deed Jamie een boekje open over zijn oudere broer. ,,Hij gooit graag mensen onder de bus", zei hij in een filmpje. ,,Voor jou, vriend, gaat een hele grote bom ontploffen. Je familie oplichten? Fuck you, joh, pannenkoek." Dean deed daarop aangifte.

Vandaag zei hij na afloop van de rechtszaak dat Jamie is ontspoord. ,,Mijn broer is een NSB'er. Mijn broer is een verrader, verslaafde en een junk. Een junk die geld nodig heeft en van mij krijgt hij het niet. Jamie is momenteel zo ver heen met drugs en geldproblemen. Hij heeft geen grenzen meer", zegt hij tegen RTV Noord-Holland.

De winnaar van Popstars laat weten helemaal kapot te zijn van de verklaring. ,,Ik heb er geen woorden voor. Dat mijn eigen broer mij en mijn ouders dit aandoet. Hij is nog met veel meer dingen bezig. Het is een beest dat opgesloten moet worden." Tijdens de zitting was er even oogcontact tussen de twee. ,,
Ik dacht toen: hoe heb jij zo ver kunnen zinken?" Vervolgens maakte Jamie volgens Dean lachend een snijbeweging langs zijn keel.

  1. Pip Pellens strijdt voor tienermeisjes in Bangladesh
    Interview

    Pip Pellens strijdt voor tienermeisjes in Bangladesh

    Actrice-presentatrice Pip Pellens (23) is samen met Sebastiaan Labrie begonnen aan een bijzondere reis naar Bangladesh. De twee stapten in het vliegtuig voor Plan Nederland en volgen in Zuid-Azië het spoor van Wedding Busters. Het gaat om vrijwilligers die proberen te voorkomen dat jonge meisjes slachtoffer worden van een kinderhuwelijk. Pip: ,,Complicaties bij een tienerzwangerschap is daar doodsoorzaak nummer 2 voor meisjes tussen de 15 en 18 jaar.”