Dik 3,5 miljoen kijkers zien Oranje van Japan winnen

Nederland zat gisteravond massaal voor de buis voor de WK-wedstrijd van de Leeuwinnen tegen Japan. Dik 3,5 miljoen kijkers zagen hoe Lieke Martens in extremis via een strafschop het Nederlands Elftal naar de kwartfinale schoot. Daarmee is het ook meteen de best bekeken wedstrijd van het WK dat gespeeld wordt in Frankrijk.

Het vorige record dit toernooi stond uiteraard ook op naam van de Oranje. Bijna 2,8 miljoen voetballiefhebbers zagen de laatste poulewedstrijd tegen Canada. Het publiek voor de wedstrijden van de Leeuwinnen groeit gestaag dit toernooi. Naar de openingswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland keken 1,6 miljoen mensen en de tweede poulewedstrijd tegen Kameroen was goed voor 2,3 miljoen kijkers.

De winstpartij tegen Japan is nog niet de best bekeken wedstrijd voor de Leeuwinnen. Dat is de gewonnen EK-finale in 2017. Toen konden 4,1 miljoen kijkers na afloop juichen nadat Denemarken werd verslagen. De huldiging ging des tijds helemaal door het dak heen met 5,6 miljoen kijkers. De wedstrijd van gisteren werd wel beter bekeken dan de halve eindstrijd op dat EK tegen Engeland, die partij trok 3,3 miljoen belangstellenden.

De meest bekeken voetbalwedstrijd op de Nederlandse televisie is nog altijd de halve finale van het WK van Nederland tegen Argentinië in 2014 met 9,1 miljoen kijkers.

De Oranje Leeuwinnen kunnen juichen.
Volledig scherm
De Oranje Leeuwinnen kunnen juichen. © BSR Agency