Volledig scherm
© Getty Images

Disney+ in VS plat door vele downloads

De nieuwe streamingdienst Disney+ heeft vandaag bij de grote lancering technische problemen ondervonden. Het bedrijf gaf vanmiddag een korte verklaring af waarin werd erkend dat de nieuwe dienst in de VS kinderziektes ondervond. 

,,De vraag heeft onze verwachtingen overtroffen", meldt het bedrijf aan The Hollywood Reporter.

Op Twitter wordt veelvuldig geklaagd dat het lastig was in te loggen op de nieuwe dienst. De website Downdetector.com meldde in de eerste uren dat de dienst operationeel was, bijna tienduizend klachten. De problemen zouden zich ook, in mindere mate, in Nederland voordoen. Hier draaide Disney+ echter de afgelopen maanden al proef; vanaf half september konden Nederlanders zich al abonneren en een deel van de 'oude' content die Disney+ aanbiedt gratis kijken.

Ook klaagden fans dat bepaalde populaire titels, zoals de Star Wars-films en de nieuwe serie The Mandalorian, niet beschikbaar waren. Als titels wel te downloaden waren, duurde dit soms een minuut.

De nieuwe streamingdienst van Disney biedt bijna vijfhonderd films en 7500 afleveringen van honderden series. Het gaat onder meer om de films van Disney, animatiestudio Pixar, Star Wars en Marvel en dertig seizoenen van hitserie The Simpsons. Daarnaast gaat Disney+ in hoog tempo nieuwe content lanceren.

In Nederland zouden volgens een onderzoek van Telecompaper tot vandaag zo'n 660.000 mensen een abonnement op Disney+ hebben genomen. Deze cijfers zijn overigens door Disney zelf niet bevestigd; het bedrijf geeft geen inzage in het aantal afgesloten abonnementen.

  1. Programma’s Kaj van der Ree geschrapt na beschuldigingen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’

    Programma’s Kaj van der Ree geschrapt na beschuldi­gin­gen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’

    Presentator en vlogger Kaj van der Ree (28), die momenteel onder vuur ligt wegens seksueel overschrijdend gedrag, gaat diep door het stof na alle beschuldigingen aan zijn adres. Op sociale media werd hij de afgelopen dagen door jonge vrouwen beticht van het sturen van naaktfoto's en pikante berichten. De vrouwen waren op dat moment minderjarig. Van der Ree geeft zijn misdragingen toe. ,,Ik zie in dat ik domme fouten heb gemaakt.”