Dit is de grootste supporter van Duncan: zijn vriend Gerco

VideoVan in de schijnwerpers staan houdt Gerco Derksen niet. Maar aan aandacht ontkomt de 27-jarige vriend van Duncan Laurence niet nu zijn geliefde vanavond als favoriet aantreedt op het het podium van het Eurovisie Songfestival. ,,Ik ben supertrots.”

Duncan Laurence (25) wordt tijdens zijn verblijf in Tel Aviv bijgestaan door zijn ouders én door zijn vriend Gerco Derksen (27). Een man die niet houdt van publiciteit, maar volgens Duncan ontkomt zijn vriend er niet aan in het spektakel van het Songfestival. 

Gerco is een reislustig type - een tijd lang werkte hij acht maanden per jaar en reisde de overige vier. Het bracht hem naar Azië, Afrika, en Zuid-Amerika. Sinds afgelopen najaar huurt hij een studio in Deventer, een klein uurtje van Amersfoort waar Duncan woont.

Gerco werkt als persoonlijk begeleider van jongeren met een verstandelijke beperking en is dol op interieur. Het liefst mixt hij oude spulletjes met nieuwere dingen. ,,De kracht is dat het niet teveel is. Als ik iets nieuws had gekocht, zette ik het vroeger er gewoon bij. Dan krijg je een over-gedecoreerde ruimte. Dus ruim lekker op, want less is more”, zegt hij tegen de website In de buurt

Volledig scherm
Gerco Derksen © videostill
  1. Onbegrip over DWDD-betoog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Onbegrip over DWDD-be­toog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Komende week is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische serie Friends begon; reden genoeg voor De Wereld Draait Door om aandacht te besteden aan de reeks. Arda Kaya van Yung DWDD ging langs bij mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht en die stelde dat Friends in 2019 niet meer kan. Op sociale media heerst veel onbegrip over zijn betoog: ‘Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken?’