Shawn Mendes en Camila Cabello.
Volledig scherm
Shawn Mendes en Camila Cabello. © MTV

Dit zijn volgens Spotify de zomerhits van 2019

Camila Cabello en Shawn Mendes hebben volgens Spotify met hun duet Señorita de zomerhit van 2019 te pakken. Het nummer van het koppel werd tussen 1 juni en 20 augustus zowel in Nederland als wereldwijd het vaakst gestreamd. Dat heeft Spotify vanmiddag bekendgemaakt.

Internationaal scoort ook de samenwerking tussen Justin Bieber en Ed Sheeran. Zij zijn op de tweede plek geëindigd in de lijst van zomerhits met hun hitsingle I don't Care. Op plek drie belandde tieneridool Billie Eilish met haar single Bad Guy. 

In eigen land wordt er vooral gekozen voor liedjes van eigen bodem. Zo komen elf van de twintig populairste zomerliedjes uit Nederland. Op een tweede positie achter Señorita zijn Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle te vinden. Hun samenwerking voor het nummer Hoe het danst  is goed ontvangen en veel gestreamd deze zomer.

Kris Kross Amsterdam, zangeres Tabitha en rapper Frenna waren ook populair de afgelopen maanden. Ze scoren ieder zelfs tweemaal een hit in de top 20 van Spotify's meest gestreamde nummers tussen 1 juni en 20 augustus. De internationale liedjes die bij Nederlanders het beste scoren, zijn ook bijna allemaal wereldwijd een hit. Alleen Avicii met Heaven en Mabel met Don't Call me Up haalden slechts de Nederlandse lijst en vallen buiten de top 20 wereldwijd.

Wim van Helden, dj bij Qmusic, vertelde in de Ochtendshow to go wat de ingrediënten voor een goede zomerhit zijn. Bekijk het interview hieronder: