Volledig scherm
Bruce Lee (rechts). © ANP Kippa

Dochter Bruce Lee: Tarantino moet zijn mond houden

Shannon Lee vindt dat Quentin Tarantino zijn mond moet houden over haar vader, martial arts-acteur Bruce Lee. De twee ruziën al langer over de manier waarop de regisseur Bruce Lee neerzet in zijn nieuwste film, Once Upon A Time In Hollywood.

De dochter van de in 1973 overleden filmster liet vorige maand weten teleurgesteld te zijn dat haar vader als ‘arrogante eikel’ wordt getoond in de film. ,,En niet als iemand die drie keer zo hard moest vechten om te bereiken wat anderen in de schoot werd geworpen", aldus Shannon tegenover The Wrap over het racisme waar haar vader mee te maken kreeg in Hollywood. ,,Het was heel pijnlijk om in de bioscoop te zitten en iedereen mijn vader te horen uitlachen.”

Op een persconferentie in Moskou verdedigde Tarantino deze week zijn keuzes. ,,Bruce Lee was best een arrogante kerel. Aan de manier waarop hij praatte heb ik niet veel hoeven te verzinnen. Ik heb hem dezelfde soort dingen horen zeggen.”

Shannon vindt dat de regisseur het onderwerp nu moet laten rusten. ,,Hij kan z'n mond erover houden. Dat zou erg aardig zijn", meldt ze woensdag aan Variety. ,,Hij zou kunnen zeggen: ik weet helemaal niet hoe Bruce Lee was, ik heb dit voor een film geschreven, maar dat is niet hoe hij in het echt was.”

Volledig scherm
Quentin Tarantino. © EPA
 1. Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Een nieuw filmpje van realityster Kim Kardashian zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Dochtertje Chicago (19 maanden oud) heeft een korenslang om haar nek en houdt kop en staart in haar handjes vast. Het meisje geniet en maakt dat ook duidelijk met wilde handbewegingen. Kim is duidelijk trots op haar dochtertje, en schreef bij het filmpje: ,,Mijn moedige meisje”, maar niet iedereen is zo blij met de beelden.
 2. Liefdesverdriet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date
  Temptation Island

  Liefdesver­driet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date

  Het was de kijkers van Temptation Island al duidelijk dat Yasmin helemaal klaar was met Thomas, maar vandaag moest Thomas daar zelf nog met zijn eigen ogen achter komen. Net nadat hij wakker was, ging het fotolijstje af waarin hij te zien kreeg hoe zijn vriendin met verleider Stuwey zoende. Dat leek in eerste instantie als een mokerslag binnen te komen, maar tijdens zijn date met Daniëlle was hij het voorval alweer vergeten en kon hij zijn handen niet van haar af houden.