Dotan.
Volledig scherm
Dotan. © ANP Kippa

Dotan gaat na Europa op tournee in Noord-Amerika

Na zijn optredens door Europa stapt Dotan in het vliegtuig om de oceaan over te steken. De zanger maakt op zijn Facebookpagina bekend dat hij in november op tournee gaat in Noord-Amerika.

‘Ik kan niet geloven dat ik dit schrijf, maar ik ga mijn eerste VS headline-tour doen in november’, schrijft de Nederlandse artiest in het Engels, waarmee hij meteen zijn Engelstalige publiek aanspreekt. Hij begint op 3 november in de Canadese stad Toronto en gaat daarna door naar de Verenigde Staten. Daar geeft hij onder meer in New York, Boston en Los Angeles een optreden. ‘Ik loop over van enthousiasme om nieuwe muziek voor jullie te spelen’, aldus Dotan, over de in totaal acht optredens die hij gaat doen.

De zanger is bezig met een comeback na het 'trollendebacle'. In Europa treedt hij op in onder meer Berlijn, Hamburg en Londen. Zijn show op 23 september in Paradiso in Amsterdam is al uitverkocht.

Dotan kwam ruim een jaar geleden in opspraak omdat hij fake fanaccounts gebruikte om zichzelf op te hemelen. Bovendien verzon de zanger verhalen over zijn populariteit.