Volledig scherm
© Robin van Lonkhuijsen

Douwe Bob deelt punten uit tijdens finale Songfestival

Aan Douwe Bob (24) de eer om dit jaar namens Nederland de punten door te geven tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. Dat maakte AVROTROS vandaag bekend. 

De finale van het Songfestival vindt op zaterdag 13 mei plaats. Vorig jaar deelde oud-deelneemster Trijntje Oosterhuis de Nederlandse punten uit. De lijn om te kiezen voor een oud-kandidaat zet AVROTROS nu dus door met Douwe Bob.

Met het nummer Slow Down haalde Douwe vorig jaar in Stockholm de elfde plek in de finale. Namens Nederland doet dit jaar in Kiev OG3NE mee. Zij moeten zich nog zien te plaatsen voor de finale.

  1. Pip Pellens strijdt voor tienermeisjes in Bangladesh
    Interview

    Pip Pellens strijdt voor tienermeisjes in Bangladesh

    Actrice-presentatrice Pip Pellens (23) is samen met Sebastiaan Labrie begonnen aan een bijzondere reis naar Bangladesh. De twee stapten in het vliegtuig voor Plan Nederland en volgen in Zuid-Azië het spoor van Wedding Busters. Het gaat om vrijwilligers die proberen te voorkomen dat jonge meisjes slachtoffer worden van een kinderhuwelijk. Pip: ,,Complicaties bij een tienerzwangerschap is daar doodsoorzaak nummer 2 voor meisjes tussen de 15 en 18 jaar.”