Volledig scherm
De Lama's in 2008; dit Dreamteam is weer terug. © ANP

Dreamteam Lama's terug in (Doetinchems) theater

DOETINCHEM - De Lama's keren terug naar de plek waar ze het vak hebben geleerd. In aanloop naar hun shows in de Ziggo Dome, in november, warmen de improvisatiespecialisten zich op in zeven theaters door het land, waaronder Schouwburg Amphion in Doetinchem.

Onder leiding van presentator Patrick Lodiers starten Tijl Beckand, Ruben van der Meer, Jeroen van Koningsbrugge en Ruben Nicolai hun tour De Lama's - Afstoffen & Warm Spelen: Ieniemienietheatertour op 29 september in het Chassé Theater in Breda. ,,Terug naar de plek waar het allemaal begon en waar we het vak geleerd hebben", aldus de vier, die na Breda in anderhalve maand tijd langs Heerlen, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Apeldoorn en Scheveningen toeren. ,,Dit is de magie van het Dreamteam", stelde Lodiers al eerder vast.

Belangstelling enorm

De Lama's, die tussen 2004 en 2008 op televisie grote successen boekten, kondigden eind vorig jaar aan dat ze na negen jaar weer in de originele samenstelling bij elkaar zouden komen voor de Back in Action-show in Ziggo Dome op 2 november. De belangstelling was zo enorm dat de vier er onmiddellijk drie shows aan toevoegden op 3 (avond) en 4 november (middag en avond). De shows op 2 en 3 november zijn inmiddels uitverkocht. De kaartverkoop van Afstoffen & Warm Spelen: Ieniemienie theatertour gaat via de theaters.