Dries Roelvink even uit de bijstand voor show in Paradiso

VIDEOVolkszanger Dries Roelvink (59) staat vanavond in Paradiso. Tot zijn eigen verbazing, want optreden in de Amsterdamse poptempel was niet vanzelfsprekend. 'Paradiso is rock, geen Roelvink’ kreeg hij bits te horen toen hij begin dit jaar naar de mogelijkheden vroeg. 

Eigenlijk moest volkszanger en mediapersoonlijkheid Dries Roelvink afgelopen nacht in zijn 'bijstandshuis’ in Amsterdam-Noord slapen. De opnames voor het SBS-programma De Roelvinkjes, Effe geen cent te makken, waar hij samen met zonen Dave en Donny en zijn vrouw Honoria een maand lang op bijstandsniveau leeft, zijn namelijk nog niet voorbij. Maar producent Talpa streek over het hart, en liet Dries vannacht op hoge uitzondering terugkeren naar zijn bovenwoning in de chique PC Hooftstraat. Om even goed te slapen. 

  1. Drama voor boeker Jera on Air na plotse afzegging headliner: 'Ze stonden te klein op de poster’

    Drama voor boeker Jera on Air na plotse afzegging headliner: 'Ze stonden te klein op de poster’

    EINDHOVEN/YSSELSTEIN - Geen festivalprogrammeur hoopt het ooit mee te maken: een headliner die uit het niets afzegt en je met een berg problemen opzadelt. Thijs Vogels, een van de boekers van metalfestival Jera on Air net over de Brabantse grens, is er kapot van. Uit het niets kreeg de voormalig Eindhovenaar te horen dat Architects, zijn gedroomde headliner, niet naar zijn festival komt. De reden: hun naam staat niet groot genoeg op de festivalposter.