Duncan Laurence' nieuwe single is antwoord op haat in de wereld

VideoIets meer dan vijf maanden na zijn songfestivalwinst heeft Duncan Laurence de langverwachte opvolger van zijn hit Arcade gelanceerd. Zijn nieuwe single heet Love Don't Hate It, zo kondigt de zanger aan op Instagram. Het liedje is zijn antwoord op alle haat in de wereld.

‘Ik ben zoo blij om eindelijk nieuwe muziek met jullie te delen’, begint Duncan. Volgens hem is Love Don't Hate It een liedje dat gaat over het vechten voor wie je bent en van wie je wilt houden. ‘Er zijn geen grenzen als het gaat om liefde. Het is het puurste dat we op deze wereld hebben en toch moeten veel mensen, onder wie ikzelf, er elke dag voor vechten. Vanwege hun uiterlijk, hun overtuigingen, hun geslacht of hun seksualiteit.’ Duncan wijst erop dat het aan het einde altijd ‘je eigen keuze’ is.

Al maandenlang werd reikhalzend uitgekeken naar nieuwe muziek van Duncan, die zijn songfestivalhit Arcade op 7 maart presenteerde. De ballad raakte tijdens het Eurovisiesongfestival in Israël genoeg gevoelige snaren voor de winst en brak nadien verschillende records. Afgelopen zomer werkte hij volop aan nieuw materiaal.

Vandaag werd ook bekend dat de zanger zijn samenwerking met de producer van zijn hit Arcade heeft beëindigd. De twee werkten jaren samen. ,,Ik vind het jammer dat het zo is gelopen, maar Duncan maakt zijn eigen keuzes’’, aldus producer Wouter Hardy. 

Volledig scherm
Duncan Laurence © Robin Hilberink
  1. BBC bedolven onder de haatreacties na tv-show met mannelijk danspaar

    BBC bedolven onder de haatreac­ties na tv-show met mannelijk danspaar

    De BBC heeft bijna 200 brieven gekregen van kijkers die zich groen en geel ergerden aan het optreden van twee dansende mannen in het populaire tv-programma Strictly Come Dancing, een variant van Dancing With The Stars. Volgens de Britse omroep, die eens per twee weken het aantal schriftelijke reacties op programma's en de aard daarvan naar buiten brengt, stond in het merendeel van de ‘homofobe’ klaagepistels dat de intieme dans van Johannes Radebe en Graziano Di Prima ‘aanstootgevend’ was.