Volledig scherm
Een foto van Daydream vorig jaar. © ED

Eindhovense bezoeker (50) dancefestival overleden: ‘Heel heftig dat dit is gebeurd’

Een 50-jarige man uit Eindhoven is zaterdag overleden na een bezoek aan het dancefestival DayDream bij Aquabest.

De man werd zaterdagavond rond half zeven onwel volgens de organisatie van het festival. Daarop kwam meteen het EHBO-team van het evenement in actie. De man werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is hij dezelfde avond overleden.

De politie heeft een vooronderzoek gedaan, maar daaruit is niet gebleken dat er sprake is van strafbare feiten. Volgens nabestaanden is de man een natuurlijke dood gestorven.

„Het is heel heftig dat dit is gebeurd”, reageert Geertje van Zoggel van festivalorganisator Par-t. „De hulpdiensten hebben snel gereageerd, maar het heeft niet mogen baten.” Ze beseft dat mensen vanwege de locatie – een festival – al snel denken aan een ongeluk met drugs. „De eerste informatie die wij hebben, is dat het daar waarschijnlijk niet mee te maken heeft. Het is vooral heel treurig voor de betrokkenen.”

  1. Presentator Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldigingen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’
    Programma's geschrapt

    Presenta­tor Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldi­gin­gen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’

    BNNVARA heeft de programma's van Kaj van der Ree geschrapt na beschuldigingen van seksueel wangedrag. De presentator en vlogger (28) reageert nu zelf voor het eerst en gaat diep door het stof na alle beschuldigingen aan zijn adres. Op sociale media werd hij de afgelopen dagen door jonge vrouwen beticht van het sturen van naaktfoto's en pikante berichten. De vrouwen waren op dat moment minderjarig. Van der Ree geeft zijn misdragingen toe. ,,Ik zie in dat ik domme fouten heb gemaakt.”