Anouk draait voor Emma
Volledig scherm
Anouk draait voor Emma © RTL

Emma (16) blaast jury The Voice omver met ‘beestachtig’ goede stem

De 16-jarige Emma Boertien uit Almelo heeft vanavond de jury van The Voice of Holland omver geblazen met haar versie van het lied My Way van Frank Sinatra. Boertien, die ‘belachelijk goed’ was, is daardoor een ronde verder.

Nadat Lil Kleine al vroeg omdraaide voor de Almelose,volgden ook juryleden Ali B. Waylon en Anouk. Boertien, de jongste deelnemer dit jaar in The Voice of Holland, koos ze voor het team van Waylon.

Van tevoren sprak de Almelose, die het spits afbeet in de eerste uitzending van het tiende seizoen, de hoop uit ‘hetzelfde gevoel over te willen brengen’ als Herman Brood deed met de cover van Frank Sinatra’s My Way.

Zielmassage

,,Dat heb je zeker gedaan”, zei Lil Kleine, die ook de term ‘beestachtig goed’ gebruikte. Ali B sprak van ‘zielmassage’ en Waylon ‘moest een klein traantje wegpinken’. ,,Het was zo mooi. Je was een engeltje die aan het zingen was. Je hebt niet alleen het liedje eer aan gedaan, maar ook je talent eer aan gedaan.” Belachelijk goed, vond Anouk. ,,Echt bizar. De controle die je hebt over je stem is onvoorstelbaar voor je leeftijd.”

Emma Boertien is leerling van Christelijke Scholengemeenschap Het Noordik. Haar toekomst ziet ze in de muziek. ,,Nadat ik de HAVO heb afgerond wil ik graag naar het conservatorium", zei Boertien, die ‘meer naar oude muziek luistert dan Top 40'.