Volledig scherm
Kermit de Kikker. © Gratis

Emotionele stemacteur Kermit de Kikker: 'Ik ben ontslagen'

Steve Whitmire, de man die 27 jaar lang de stem van Kermit de Kikker insprak, is ontslagen door Disney. In een emotionele verklaring op zijn blog schrijft hij dat hij in oktober een belletje kreeg met slecht nieuws: wegens reorganisatie kon hij fluiten naar zijn baan. 

Quote

Ik wil dat jullie weten dat ik Kermit of één van de anderen nooit uit mijn leven zou kunnen bannen

Steve Whitmire

Whitmire heeft de afgelopen negen maanden bewust achtergehouden dat hij is ontslagen. Hij hoopte dat Disney zou terugkomen op het besluit. Dit is echter niet het geval. ,,Ik zou willen dat we elkaar recht in de ogen kunnen aankijken en kunnen bespreken wat er mogelijk is'', schrijft hij.

Volgens de stemacteur zijn The Muppets niet alleen een baan, passie of een interesse. Hij omschrijft de figuren als een roeping. ,,Ik wil dat jullie weten dat ik Kermit of één van de anderen nooit uit mijn leven zou kunnen bannen.''

Opvallend is dat Disney eerder meldde dat Whitmire er zelf voor koos om zijn carrière als stemacteur te beëindigen. 

Commercieel

Fans van Whitmire reageren woedend en vol ongeloof op zijn blog. Zo schrijft iemand dat Disney nooit meer hetzelfde is geweest sinds oprichter Walt Disney overleed. ,,Wat eerst een paradijs aan jeugdherinneringen was, is nu een organisatie geworden die zich alleen nog maar richt op geld!'', klinkt het gefrustreerd.

De fans steken de stemacteur een hart onder de riem. ,,Het breekt mijn hart dat Disney je zoiets heeft aangedaan. Je bent een geweldige performer en ik hoop dat je je roeping kunt doorzetten'', is één van de steunbetuigingen.

Overlijden

Steve Whitmire nam de rol van Kermit en van Sesamstraats Ernie op zich na het onverwachte overlijden van Muppersbedenker Jim Henson in 1990. In 2004 droeg hij Ernie over aan een opvolger, om zich meer te kunnen richten op zijn werk voor The Muppets.

Kermit krijgt volgende week al een nieuwe stem: die van Mike Vogel. Hij was eerder verantwoordelijk voor Constantin, Kermits criminele dubbelganger in de film Muppets Most Wanted uit 2014.