Actrice Claudia Kanne.
Volledig scherm
Actrice Claudia Kanne. © EO

EO komt met oorlogsdrama voor tieners op Instagram

Wat als een tienermeisje in de Tweede Wereldoorlog social media zou hebben? Die gedachte is nu werkelijkheid geworden. Stepping Stone produceert voor de EO de online tienerserie Oorlog-stories waarin een 15-jarig meisje dagelijks vertelt wat ze meemaakt tijdens de oorlog. De hoofdrol is voor SpangaS-actrice Claudia Kanne, die in de serie Esther heet.

Op het Instagramkanaal van Zapp verschijnen vanaf 14 april dagelijks stories die geïnspireerd zijn door Het verhaal van Edith, het oorlogsdagboek van Edith Velmans-Van Hessen. In de serie is te zien wat hoofdpersoon Esther (15) zoal meemaakt. Ze vertelt onder meer hoe haar gewone leven in de oorlog steeds verder onder druk komt te staan en besluit bijvoorbeeld zonder haar ouders en broer onder te duiken met hulp van haar vriendje Freek.

De laatste story wordt geplaatst op dinsdag 5 mei, de dag van de bevrijding. Op vrijdag 8 mei sluit Oorlog-stories af met een laatste YouTube-video.

Inspiratie

Het is overigens niet de eerste keer dat verhalen over de Tweede Wereldoorlog via Instagram worden gedeeld om een jonger publiek te bereiken. Vorig jaar kwam de mini-serie Eva Stories uit, waarin de 13-jarige Britse Eva de hoofdrol speelde. Zij nam haar volgers mee op reis door de Holocaust.

De makers van Oorlog-stories zijn dan ook geïnspireerd door Eva Stories. ,,Toen wij bij Stepping Stone het Israëlische ‘eva_stories’ zagen, vonden we dat dit in Nederland navolging verdiende. We hopen hiermee kinderen en tieners te raken en de herinneringen aan de oorlog ook voor een nieuwe generatie levend te houden", aldus Jasper van der Schalle.

  1. Ellie Lust hekelt kritiek op ‘positief’ coronalied, nummer toch mikpunt van spot
    video

    Ellie Lust hekelt kritiek op ‘positief’ coronalied, nummer toch mikpunt van spot

    941.000 kijkers zagen gisteravond hoe het coronalied Zon in première ging in de RTL 4-talkshow van Eva Jinek. Het nummer lag vooraf flink onder vuur. De meewerkende BN’ers werden er onder meer van beticht een slaatje te willen slaan uit de coronacrisis. Ellie Lust, die meewerkte aan het lied, beet in de talkshow flink van zich af. ,,Neem nog een augurk’’, zei ze onder meer tegen de criticasters.