Volledig scherm
© ANP Kippa

Famke Louise durft emotioneel lied voor overleden vader niet uit te brengen

Zangeres Famke Louise heeft een nummer geschreven over haar vader, die 2,5 jaar geleden overleed. Het liedje is zo persoonlijk dat ze het hoogstwaarschijnlijk niet zal uitbrengen. Wel heeft ze een fragment aan programmamaker Peter van der Vorst laten horen, zo was vanavond te zien in zijn programma Van der Vorst Ziet Sterren.

,,Ik ben bezig met een liedje, maar dat wil ik denk ik niet uitbrengen’', vertelde ze. Het gaat om een rustig nummer, iets anders dan haar fans van de 20-jarige Famke Louise gewend zijn.

Bij het horen van een stukje tekst - ‘de tijd kan niet terug, maar was er wel. Ik mis je elke dag’- raakte Van der Vorst emotioneel. ,,Het raakt me, weet je dat? Het is heel persoonlijk. Ik moet ook aan mijn eigen ouders denken’', gaf hij toe met een brok in zijn keel.

Famkes ouders gingen uit elkaar toen zij 11 jaar oud was. Ruim twee jaar geleden overleed haar vader plotseling, iets waar de zangeres ook openhartig over was in haar documentaire. ,,Op dat moment stort je hele wereld in. Later leer je ermee leven’', liet ze nu weten aan Van der Vorst. ,,Ik denk dat het zelfmoord was, maar dat weten we niet zeker. Het ging niet goed met hem, hij was het niet met de scheiding eens en heeft zichzelf de afgrond in geholpen. Hij dronk te veel en heeft zich in Amsterdam uit een raam laten vallen.’'

Famkes vader werd in het ziekenhuis in leven gehouden zodat zijn familie afscheid van hem kon nemen. ,,Hij is naast mij gestorven. Ik heb wel het idee dat sinds hij overleden is, mijn leven in een stijgende lijn is gekomen. Alsof er een engeltje op mijn schouder zit dat ervoor zorgt dat je de goede keuzes maakt.’’

  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.