Volledig scherm
Billie Eilish eerder deze maand © EPA

Geblesseerd tieneridool Billie Eilish (17) wordt zaal in gedragen voor intiem concert bij 3FM

Slechts zestig fans van het Amerikaanse fenomeen Billie Eilish waren vanmiddag getuige van een ongebruikelijk intiem concert van hun 17-jarige idool. De 3FM-exclusive, voorafgaand aan een groot optreden dat Eilish morgen in Tivoli geeft, zorgde voor een stormloop op de tickets die de zender de afgelopen weken weggaf. Vele tienduizenden fans bestormden 3FM per mail, app en telefoon om een kaartje te bemachtigen.

De opvallend jonge fans, veelal tienermeisjes, hoorden Eilish in de Metaal Kathedraal in Utrecht vijf nummers zingen, slechts begeleid door haar broer op piano. De Amerikaanse zangeres was door een verwonding aan haar schenen gedwongen de nummers vanaf een kruk te zingen; doorgaans springt en rent Eilish juist energiek over het podium. Zij werd op de rug van een van haar medewerkers de zaal in gedragen.

De winnaars van 3FM en een handvol 'influencers' bevonden zich letterlijk op armlengte afstand van hun idool; sommige van de aanwezigen aanschouwden het concert in tranen. ,,Dit is precies waar 3FM voor staat’’, zegt trotse zendermanager Sharid Alles. ,,Billie is een ontzettend jonge zangeres met een enorm eigen geluid en teksten die heel hard bij mensen binnenkomen. Ze staat op het punt te ontploffen; we zijn ontzettend blij en vereerd dat zij mee wilde doen aan de 'exclusives'.’’

Het concert van Eilish is vanavond te horen op 3FM in het programma Vera on Track. Presentator Vera Siemons laat ook een interview horen dat ze met de zangeres had. Beelden van het concert zijn vanaf vanavond terug te zien op de website van 3FM.

Eilish, die doorbrak met titelsong Bored van de succesvolle Netflix-serie 13 Reasons why, heeft op Spotity 27 miljoen luisteraars per maand. Haar video's op YouTube werden al meer dan een miljard keer bekeken; haar eerste album, When We All Fall Asleep Where Do We Go?, komt op 29 maart uit.