Volledig scherm
Billie Eilish eerder deze maand © EPA

Geblesseerd tieneridool Billie Eilish (17) wordt zaal in gedragen voor intiem concert bij 3FM

Slechts zestig fans van het Amerikaanse fenomeen Billie Eilish waren vanmiddag getuige van een ongebruikelijk intiem concert van hun 17-jarige idool. De 3FM-exclusive, voorafgaand aan een groot optreden dat Eilish morgen in Tivoli geeft, zorgde voor een stormloop op de tickets die de zender de afgelopen weken weggaf. Vele tienduizenden fans bestormden 3FM per mail, app en telefoon om een kaartje te bemachtigen.

De opvallend jonge fans, veelal tienermeisjes, hoorden Eilish in de Metaal Kathedraal in Utrecht vijf nummers zingen, slechts begeleid door haar broer op piano. De Amerikaanse zangeres was door een verwonding aan haar schenen gedwongen de nummers vanaf een kruk te zingen; doorgaans springt en rent Eilish juist energiek over het podium. Zij werd op de rug van een van haar medewerkers de zaal in gedragen.

De winnaars van 3FM en een handvol 'influencers' bevonden zich letterlijk op armlengte afstand van hun idool; sommige van de aanwezigen aanschouwden het concert in tranen. ,,Dit is precies waar 3FM voor staat’’, zegt trotse zendermanager Sharid Alles. ,,Billie is een ontzettend jonge zangeres met een enorm eigen geluid en teksten die heel hard bij mensen binnenkomen. Ze staat op het punt te ontploffen; we zijn ontzettend blij en vereerd dat zij mee wilde doen aan de 'exclusives'.’’

Het concert van Eilish is vanavond te horen op 3FM in het programma Vera on Track. Presentator Vera Siemons laat ook een interview horen dat ze met de zangeres had. Beelden van het concert zijn vanaf vanavond terug te zien op de website van 3FM.

Eilish, die doorbrak met titelsong Bored van de succesvolle Netflix-serie 13 Reasons why, heeft op Spotity 27 miljoen luisteraars per maand. Haar video's op YouTube werden al meer dan een miljard keer bekeken; haar eerste album, When We All Fall Asleep Where Do We Go?, komt op 29 maart uit.

  1. Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    De Rotterdamse tv-persoonlijkheid Chiel Harten is gisterochtend in Amsterdam mishandeld en beroofd. Chiel deelt een foto van zijn gehavende gezicht en doet in een uitgebreid bericht op Facebook zijn verhaal. Hij hoopt daarmee massaal aandacht te creëren voor dit soort gebeurtenissen. ‘Mijn maatje probeerde de vier jongens nog aan de kant te duwen, op dat moment renden ze lachend weg en riepen ze: ‘GAYS EASY!’’, zo schrijft Chiel, die nu met een hersenschudding en een gebroken neus kampt.
  2. Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Anna Nooshin heeft gisteren in een emotioneel bericht op Instagram laten weten dat haar vader is overleden. De 32-jarige vlogster wist dat er een dag zou komen dat hij haar zou verlaten, maar nu het moment daar echt is heeft ze het er moeilijk mee. ‘Toch had ik stiekem gehoopt je nog een keer te mogen zien of te vasthouden. Ondanks het verleden en de afstand tussen ons besef ik me nu hoeveel ik op je lijk, hoeveel ik je heb gemist en hoeveel ik je nog ga missen.’