Genderneutraal Kalf valt slecht bij acteurs: ‘Het is om van te kotsen’

videoDe beslissing van het Nederlands Filmfestival (NFF) om voortaan de acteursprijzen genderneutraal uit te reiken, waardoor de categorieën Beste Acteur en Beste Actrice worden samengevoegd, is bij een deel van de Nederlandse filmgemeenschap slecht gevallen. 

9 reacties

 • John Fender

  4 maanden geleden
  Dit land is dood en doodziek!
 • Jo Lit

  4 maanden geleden
  Gewoon een goedkope bezuiniging meer is het niet.
 • H.J. Henk ten Kate

  4 maanden geleden
  Het toepassen van het genderneutraal denken in de sector die het praktisch heeft uitgevonden roept hypocriete reacties van tegenstand op binnen dezelfde sector. Hypocrisie is daar dus niet vreemd.
 • Jessica Berends

  4 maanden geleden
  Weet je wat? Geef gewoon iedereen die iets met acteren of regisseren heeft gedaan een 'deelnemersmedaille'. Geen winnaars, geen verliezers, allemaal dezelfde eenheidsworst want iemand zou er toch aanstoot aan kunnen nemen als iemand een andere keuze dan jij zou maken... Als ik acterend Nederland was, zou ik die kalveren boycotten! Het moet eens afgelopen zijn met het luisteren naar mensen die er hun levenswerk van maken om beledigd te zijn.
 • Marco Wegma

  4 maanden geleden
  Wat een onzin. Nederland was altijd een nuchter en normaal volk. Invloeden van Amerika doen Nederland geen goed. 90. % vind het onzin en is het leven en laten leven. Al die aanpassingen omdat en micro deel van de bevolking er moeite mee heeft. Daar is Nederland groot in: de kleine drammende minderheid de zin geven. Als je gender neutraal wil zijn prima maar van de rest van Nederland er niet mee lastig