Volledig scherm
© Omroep Max

Gereedschapstaart kost Maroeska ‘tien jaar van haar leven’

heel holland baktHeel Holland Bakt-deelneemster Maroeska Metz heeft er vanavond in de populaire bakshow een potje van gemaakt. De 60-jarige thuisbakker kostte het spektakelstuk (een zelf ontworpen gereedschapstaart) naar eigen zeggen ‘tien jaar van haar leven'.

Let op: in dit artikel wordt de naam van de afvaller genoemd.

De kandidaten kregen na een sticky toffee taart en het bakken van een stapel mozaïek-koekjes de opdracht met iets te komen waar ze blij van worden. ,,Van gereedschap’’, kirde Maroeska, die naast amateurbakker ook kunstenares is. Haar kalme houding was van korte duur toen ze plots op tijdspanning kwam te staan. ,,Ik heb stress. Het schift, het brandt aan’’, concludeerde ze tegen jurylid Janny van der Heijden.

De werkbank van de normaal gesproken secuur werkende Maroeska kwam bomvol afwas te staan. ,,Alles is vies! De chaos zit in mijn kop. Moet je kijken, ik schaam me gewoon kapot’’, riep ze vervolgens in de baktent uit. Sowieso had de kandidate haar week al niet toen ze haar mozaïek-koekjes in ‘monsters’ zag veranderen toen ze de oven op de verkeerde bakstand zette.

Uiteindelijk leverde Maroeska's 'stress koken’ haar geen laatste plek in de bakcompetitie op. Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven was ‘nondeju’ weg van haar chocoladebaksel. Het was de dove student Cas die aan het kortste eind trok: iets dat een waar tranendal veroorzaakte in de witte tent. Nicole mag zich na vandaag voor de tweede keer de thuisbakker van de week noemen. 

Volledig scherm
‘Ik zit helemaal onder de chocola’, vertrouwde Maroeska Janny toe. © Omroep Max
Volledig scherm
© Omroep Max

Onder vuur
Maroeska ligt sinds enige weken onder vuur nadat bleek dat ze al een paar kookboeken op haar naam heeft staan. ,,Ik ben net 60 geworden. Er doen ook kandidaten van 24 jaar mee, dus ik heb bijna 40 jaar meer ervaring in de keuken’’, zei ze daar onlangs over. Ook verzekerde ze de Heel Holand Bakt-kijkers dat ze absoluut een autodidact is. ,,Ik heb de kunstacademie gedaan en geen bakkersopleiding. Ik ben dol op koken en bakken en heb daar brede kennis mee opgebouwd.’’

Volledig scherm
© MAX / Roland J. Reinders
  1. Temptation Island-deelneemster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Temptation Is­land-deelneem­ster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Laura Moenaert (22), die te zien was in het meest recente seizoen van Temptation Island heeft op Instagram enkele gruwelijke foto’s gedeeld. De blondine beweert dat ze vier maanden geleden door enkele boze kijkers werd aangevallen omdat ze, naar hun mening, het RTL 5-programma verpest had. Laura kreeg tijdens de uitzendingen al vaker het verwijt dat ze ‘te saai’ was. ,,Ik heb een lastige periode achter de rug”, klinkt het openhartig.