Giel Beelen bereikt zijn ultieme levensdoel: een gortdroge sixpack

videoVeronica-dj Giel Beelen (41) heeft vandaag, op de dag dat hij zijn rijbewijs kwijtraakte wegens rijden onder invloed, vol trots het eindresultaat gepresenteerd van zijn sixpackchallenge. De radiomaker zwoegde de afgelopen maanden keihard met trainers, voedingsdeskundigen, fysiotherapeuten en andere experts om het lijf van een zwembroekmodel te krijgen. Volgens Beelen is dat gelukt.

Giel Beelen, zo vertelt hij in een YouTube-filmpje over zijn fysieke maar ook geestelijke transformatie, kwam een jaar geleden tot de conclusie dat hij ‘een pens’ begon te krijgen. Op dat moment deed hij weinig aan sporten of diëten. ,,Ik had er de spirit niet voor.” Zijn leven veranderde toen hij in februari 2018 een berichtje kreeg van Peter de Harder die er in drie maanden in was geslaagd een godenlichaam te creëren. Een maand later besloot hij te gaan zwoegen onder leiding van personal trainer en YouTuber Anthony Kruijver.

De dj begon met gemiddeld twee keer in de week sporten en begon steeds meer op zijn eten te letten. Toen zijn lichaam begon te veranderen, besloot Beelen zijn poging om een wasbordje te krijgen wereldkundig te maken. Hij beloofde in december plechtig aan allerlei media binnen vijftig dagen een riante sixpack te zullen hebben. ,,Dat ik dat naar buiten bracht, was voor mij een stok achter de deur”, vertelt hij. ,,Ik kon niet meer terug.”

Beelen, die vandaag zijn metamorfosefilmpje online zette, wordt overladen met complimentjes voor zijn ‘gortdroge’ en ‘gespierde’ lichaam dat hij voor de eindpresentatie in een stringetje wurmde. Menigeen vindt de krachttoer van de dj lovenswaardig. Maar er zijn ook criticasters die de oude Giel met buikje toch echt mooier vinden. ,,Te mager”, oordeelt iemand. Of de radiomaker zijn lichaam de komende tijd in topconditie blijft houden, weet hij nog niet. Hij sluit zijn filmpje af met het eten van een mierzoete pannenkoek die de afgelopen tijd streng verboden was in zijn eetpatroon. ,,Heerlijk”, aldus Giel. ,,Ik neem er nog maar één.”

Volledig scherm
Voor en na © YouTube Giel Beelen
Volledig scherm
© YouTube

Veronica-dj Giel Beelen

Kijk hier naar de hardste grappen van The Roast of Giel Beelen: