Glennis Grace moet haast maken met kiezen halve finalenummer AGT

videoZe mag met haar deelname aan America's Got Talent dan wel een internationaal een miljoenenpubliek bereiken, maar zaterdagavond stond een fris en monter ogende Glennis Grace gewoon weer te knallen op het podium in Woerden.  ,,Het is een heel verschil.''

,,,Het maakt mij niet uit of ik voor drie mensen sta op te treden of voor een heel gevuld Dolby Theatre in Hollywood", zei Glennis, voor wie volgens eigen zeggen geen podium te klein is. Ook nu ze weer even in Nederland is, is Glennis druk bezig met America's Got Talent.  ,,Ik heb net nog met het managementteam in Amerika en het team van America's Got Talent zitten bellen om te kijken welk nummer we nu gaan doen. Want dat is zo cruciaal nu, je moet zo goed nadenken wat je gaat doen en je hebt met zoveel dingen rekening te houden."

Glennis (40) is er nog niet uit, maar moet opschieten. ,,Het moet maandag of zo binnen zijn, maar ik weet het gewoon nog niet." Het team van de Amerikaanse talentenjacht, waarin Glennis inmiddels een plek in de halve finale heeft veroverd, laat de zangeres 'heel vrij'.  ,,Ze geven me echt de ruimte om ook zelf met opties te komen. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat ik me goed moet voelen bij een nummer. Ik doe alles met gevoel, zo ook een liedje zingen."

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Glennis Grace tijdens haar optreden, zaterdag in Woerden. © EPA

Erkenning

Dat ze volop in de belangstelling staat, is niet nieuw voor Glennis.  ,,Ik heb vaker dit soort aandacht gehad; in 2005 met het Songfestival, met Afscheid toen ik van de ene op de andere dag een nummer 1-hit had. Ik heb wel heel veel verschillende dingen meegemaakt waardoor er veel aandacht voor me was. Dat ik dacht: jongens, ik word mezelf nu zat, dus wat zal Nederland wel niet denken?!"

Toch geniet de powerhousezangeres van alle interesse.  ,,Het is altijd leuk als je een soort van erkenning en waardering krijgt voor hetgeen je doet. Nu hebben we de lat iets hoger gezet, nu is het Amerika. Het zijn nu heel wat landen bij elkaar die me ineens te gek vinden." De Amsterdamse krijgt reacties uit  de hele wereld. ,,Brazilië, Spanje, uit Afrika, noem maar op. Het is echt heel veel."

Ook als ze het niet schopt tot de finale van America's Got Talent, heeft de talentenjacht haar veel gebracht. ,,We krijgen nu al zoveel aanbiedingen, maar ik mag niks doen. Dus ook al kom ik niet in de finale, ik ben niet bang dat ik in een zwart gat val mocht ik de finale niet bereiken."

Glennis], die dit weekend ook nog op een bruiloft zong, vliegt op 3 september terug naar de VS, waar op 4 en 5 en 11 en 12 september de halve finales van America's Got Talent plaatsvinden. Wanneer Glennis aan de bak moet, weet ze nog niet. Dat hangt af van de laatste kwartfinale, die deze week plaatsvindt. Naast een paar optredens in Nederland gaat Glennis hoe dan ook veel tijd besteden aan haar grootste fan: zoon Anthony (12). Hij is ervan overtuigd dat zijn moeder eind september het dertiende seizoen van America's Got Talent op haar naam schrijft.  ,,Hij is heel duidelijk en weet het zeker.''

Volledig scherm
Glennis en haar zoontje © EPA
Volledig scherm
© Marnix Schmidt
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP