Volledig scherm
Een greep uit het aanbod van Disney+ © Disney

Gratis proefabonnement Disney+ kost toch geld (als je niets doet)

Disneyfans die zich hebben geabonneerd op de gratis proefperiode van de nieuwe streamingdienst Disney+ halen zich mogelijk een betaald account op de hals. Het proefabonnement wordt per 12 november automatisch omgezet in een doorlopend abonnement van 6,99 euro per maand.

Nog tot 11 november krijg je als gebruiker van Disney+ een gratis voorproefje van wat de streamingdienst binnenkort te bieden heeft. Daarmee maakt Disney een aantal films en series, waaronder de klassiekers Star Wars, Sneeuwwitje en Mary Poppins, alvast beschikbaar. Maar wie geen actie onderneemt, gaat dus betalen.

Op de iPhone is het maandabonnement in de Disney+-app eenvoudig te annuleren door te kiezen voor ‘abonnementen’. ,,Als je je proefabonnement nu beëindigt, heb je er nog tot 11 november toegang toe’’, luidt de mededeling. Opzeggen kan ook via Disneyplus.com. Kies in je account voor ‘factureringsgegevens’.

Disney kondigde de komst van Disney+ in april aan. Een jaarabonnement kost 69,99 euro. Voor dat bedrag krijg je er de hits van Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic bij. Met de streamingdienst probeert Disney klanten weg te snoepen bij diensten als Netflix, Amazon Prime Video, HBO Now en Hulu.

Charlene Heezen, Kevin Goes en Gudo Tienhooven delen hun eerste ervaringen met de potentiële ‘Netflix-killer’ in een special van de podcast AD Bingewatchers.