Halina en Daniël zijn sinds 2016 samen.
Volledig scherm
Halina en Daniël zijn sinds 2016 samen. © Getty Images

Halina Reijn weigert op laatste moment aan te schuiven in Vlaams programma

Actrices Halina Reijn (44) en Carice van Houten (43) hebben op het laatste moment hun bezoek aan het Vlaamse Canvas-actualiteitenprogramma De Afspraak afgezegd. Reden is de komst van de burgemeester van Aalst Christoph D’Haese, met wie Reijn weigert aan tafel te zitten.

,,Geen Halina en Carice zoals eerder aangekondigd. Halina heeft een relatie met een joodse man en wil niet aan tafel met de burgemeester van Aalst’’, twittert presentatrice Phara de Aguirre.

Halina Reijn heeft sinds drie jaar een relatie met voetbalanalist Daniël de Ridder. Gisteren vertelde hij in een interview met NRC over zijn joodse afkomst en racisme.

D’Haese, burgemeester van Aalst (Oost-Vlaanderen), kwam gisteren in het nieuws toen bekend werd dat de Belgische stad het eigen carnavalsfeest liet schrappen van de werelderfgoedlijst van Unesco. De stad houdt liever de eer aan zichzelf, omdat ervan uit wordt gegaan dat Unesco het beroemde feest vanaf december niet meer zal zien als immaterieel erfgoed. ,,Voor ons geen Unesco-schoonmoeder meer”, aldus D’Haese.

Het carnaval in Aalst kwam tijdens de vorige editie in opspraak omdat er Joodse karikaturen stonden afgebeeld op een praalwagen met pijpenkrullen, haakneuzen en een grote kist met geld. Het leidde tot veel kritiek van vooral Joodse organisaties. D’Haese wil zich niet laten censureren door Unesco en vraagt de organisatie daarom het feest van de lijst te halen.

Carice en Halina zouden in De Afspraak praten over de film Instinct, het regiedebuut van Halina waarin Carice de hoofdrol heeft.