Lars en Geertjan
Volledig scherm
Lars en Geertjan © videostill

Hilariteit om NPO-programma Hunted: deelnemers zoeken verstopplek in... Ruinerwold

De uitzending van het NPO-programma Hunted zorgt vanavond voor de nodige hilariteit op sociale media. In hun zoektocht naar onderdak kloppen Geertjan en Lars, twee deelnemers aan het programma aan bij een boerderij in... Ruinerwold.

Still uit het programma.
Volledig scherm
Still uit het programma. © NPO3
Vanuit de bosjes houden de deelnemers de boerderij in de gaten.
Volledig scherm
Vanuit de bosjes houden de deelnemers de boerderij in de gaten. © ADR

In dat Drentse dorp werden vorige week zeven leden van hetzelfde gezin gevonden in een afgesloten ruimte van een boerderij. Twitteraars maken zich dan ook erg vrolijk over de zoektocht van het duo, dat in het programma drie weken uit handen van de politie moet zien te blijven. ,,Ik weet nog wel een plek in #Ruinerwold waar je wel even kan overnachten. Daar word je vast niet gevonden!!’’, zegt een twitteraar. ,,Op naar Ruinerwold! Het schijnt dat deze aflevering van #hunted al negen jaar geleden is opgenomen’’, zegt een ander.

Voor het programma moeten twaalf Nederlanders 21 dagen lang uit handen blijven van een team professionele opsporingsexperts. De ‘hunters’ hebben ervaring bij politie, defensie en in de private sector. Onder leiding van oud-recherchechef Sander Schaepman jaagt het hoofdkwartier op de ‘voortvluchtigen’, onder wie Geertjan en Lars. De hunters maken tijdens hun zoektocht niet alleen gebruik van alle moderne middelen om iemand op te sporen, ze ondervragen ook familie en vrienden van de voortvluchtigen en doen huiszoekingen.

Vrienden Geertjan en Lars zijn zendpiraat. Tijdens hun vlucht waren ze van plan om op deze manier met andere piraten contact te zoeken. Zij kennen deze mensen vaak alleen onder hun schuilnaam. Op deze manier hopen de voortvluchtigen een slaapplaats te regelen en te communiceren.

Tamelijk bizar

In hun zoektocht in Ruinerwold willen de mannen in contact komen met een zekere Wilbert. Opvallend genoeg zeggen ze in het programma hem al tien jaar niet gezien te hebben. Ook hier is de gelijkenis met de gebeurtenissen van vorige week dus tamelijk bizar. Eenmaal aangekomen in het Drentse dorp zoeken ze naar een boerderij, die alleen via een lange oprijlaan te bereiken is. Net als de boerderij van Josef B. dus.

Geert-Jan en Lars bleven niet lang verborgen. De hunters wisten een telefoontje naar Wilbert te onderscheppen en pal voor de boerderij werden de mannen door de politie in de boeien geslagen. Ook dat zorgde voor hilariteit op Twitter. ,,Sommige families zitten negen jaar ondergedoken in Ruinerwold, maar deze heren houden het nog geen halve dag vol.’’

Hunted
Volledig scherm
Hunted © Hunted