Volledig scherm
Hugh Grant © EPA

Hugh Grant: stop met social media, zonder Facebook was er geen Trump

Als het aan Hugh Grant ligt, stoppen we met sociale media. Dat verklaart de acteur in een podcast van Variety.

De acteur spreekt in de aflevering van My Favorite Episode zijn zorgen uit over de invloed van sociale media. ,,Het is angstaanjagend hoe technologie het van democratie heeft gewonnen”, aldus Hugh. ,,Trump was nooit gebeurd zonder Facebookmanipulatie, brexit was zonder ook nooit gebeurd. Mensen met genoeg geld kunnen zwevende kiezers tegenwoordig manipuleren.”

Gevraagd naar een oplossing, zegt de 58-jarige Brit: ,,Ik zou gewoon de stekker uit sociale media trekken. Ik kijk naar de plussen en de minnen en voor mij wegen de minnen zwaarder. We hadden prima levens voor sociale media.”

De acteur denkt nog wel aan een minder rigoureus alternatief. ,,Het minste wat we kunnen doen, is geen anonieme socialemediaposts meer toelaten.”

  1. Presentator Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldigingen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’
    Programma's geschrapt

    Presenta­tor Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldi­gin­gen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’

    BNNVARA heeft de programma's van Kaj van der Ree geschrapt na beschuldigingen van seksueel wangedrag. De presentator en vlogger (28) reageert nu zelf voor het eerst en gaat diep door het stof na alle beschuldigingen aan zijn adres. Op sociale media werd hij de afgelopen dagen door jonge vrouwen beticht van het sturen van naaktfoto's en pikante berichten. De vrouwen waren op dat moment minderjarig. Van der Ree geeft zijn misdragingen toe. ,,Ik zie in dat ik domme fouten heb gemaakt.”