Finally an @inamorataswim RESTOCK of all sold out styles goes live today 10 am EST! Link in bio✨

Een foto die is geplaatst door null (@emrata) op

Iedereen wil opeens de navel van supermodel Emily Ratajkowski

Het Amerikaanse supermodel Emily Ratajkowski (26) heeft in de Verenigde Staten onbedoeld een nieuwe plastische chirurgietrend in gang gezet. Volgens een cosmetisch arts aldaar opereert hij maandelijks zeker vijftien vrouwen die een navel zoals die van Emily willen hebben. 

De dokter in kwestie, Matthew Schulman, spreekt in de DailyMail en LadBible over een opvallende toename van het aantal naveloperaties. ,,In de afgelopen vijf jaar is het aantal ingrepen meer dan verdubbeld'', benadrukt hij. In de meeste gevallen willen zijn cliënten dolgraag een Ratajkowski-achtige navel. Wat er zo bijzonder is aan het 'buikgaatje' van de in Engeland geboren beauty? ,,Emily heeft, zoals dat heet, de ideale navel met een verticaal georiënteerde ovale vorm waardoor de buik langer lijkt en de flanken slanker'', aldus Schulman. 

De arts stelt dat niet alleen Emily Ratajkowski een 'naveltrend' heeft ontketend. De rage is volgens hem ook ontstaan, omdat miljoenen mensen foto's van zichzelf op sociale media zoals Instagram zetten. Daardoor kunnen mensen hun lichamen beter dan ooit met die van anderen vergelijken en ontstaan er nieuwe schoonheidsidealen. Oftewel: als Emily veel navelfoto's post, dan zullen er meer vrouwen zijn die ook zo'n navel ambiëren en vervolgens laten maken.

Een navelingreep is geen ingewikkeld klusje. Chirurg Schulman: ,,Mensen met een te grote navel kunnen worden geholpen door het verwijderen van, en het strakker maken van de huid. Bij mensen die van een kleine naar een iets grotere navel willen, is het lastiger. In dat geval moet de huid voorzichtig worden uitgerekt en iets vanaf de oorspronkelijke navel worden vastgezet.'' Ook in Nederland worden naveloperaties gedaan. Onbekend is of er ook hier al 'Emily's' zijn geconstrueerd.

THIS WEEK @inamorataswim

Een foto die is geplaatst door null (@emrata) op

Birth of Venus 🐚 by @laurabrown99 and @monakuhnstudio

Een foto die is geplaatst door null (@emrata) op

🖤 #goodmorningdkny from my fall 17 @dkny campaign #spon

Een foto die is geplaatst door null (@emrata) op

Happy Thanksgiving from paradise 🌴@inamorataswim

Een foto die is geplaatst door null (@emrata) op

@inamorataswim restock!! 🖤 link in bio

Een foto die is geplaatst door null (@emrata) op

Volledig scherm
Emily Ratajkowski © Instagram