Imanuelle Grives hoort 10 oktober welke straf justitie eist

VIDEOActrice Imanuelle Grives moet op 10 oktober weer voor de rechter komen in Antwerpen op verdenking van drugshandel. Vandaag was de eerste, nog niet-inhoudelijke zitting in haar zaak in de rechtbank in Antwerpen waar alleen de datum voor de volgende zitting werd besproken. Grives was er zelf vandaag niet bij.

10 oktober zal Grives er waarschijnlijk wel zijn want dan wordt haar zaak inhoudelijk behandeld, bevestigt een woordvoerder van de rechtbank in Antwerpen. ,,In principe 4 weken later hoort ze dan haar straf.” Grives loopt de kans enkele jaren cel te krijgen. Een 28-jarige Australiër werd onlangs veroordeeld tot drie jaar cel voor een vergelijkbaar vergrijp.

Grives wordt beschuldigd van drugshandel. De actrice werd op 21 juli opgepakt op dancefestival Tomorrowland in het Belgische Boom. Volgens het Openbaar Ministerie had ze xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine bij zich. Op haar logeeradres vond de politie nog meer drugs. Ook de Australiër handelde in drugs op Tomorrowland.

Grives is sinds afgelopen vrijdag thuis. Ze betaalde een borgsom van 5000 euro en mag haar proces in vrijheid afwachten. Grives heeft verklaard dat ze drugs verkocht als voorbereiding op een nieuwe rol, maar daar heeft het OM geen boodschap aan. 

Gisteren liet haar nieuwe advocaat John Maes aan deze site weten dat Grives alle schuld op zich neemt. Daarmee pleit ze twee Amerikaanse vriendinnen vrij die ook beschuldigd worden. Volgens Grives hebben die twee er echter niks mee te maken.

Volledig scherm
© ANP Kippa
  1. Emma Heesters wil nu ook solo Nederland veroveren: ‘Songfestival lijkt me leuk’
    PREMIUM

    Emma Heesters wil nu ook solo Nederland veroveren: ‘Songfesti­val lijkt me leuk’

    Emma Heesters heeft een omgekeerde start van haar carrière. Eerst brak de 24-jarige zangeres door op YouTube waar ze covers zingt met miljoenen volgers en een fanschare over de hele wereld tot gevolg. Ze heeft een platendeal in Amerika in haar zak. Vandaag lanceert ze daarentegen pas haar eerste solosingle – ook nog eens in het Nederlands – Waar ga je heen. ,,Eerst maar eens met mijn eigen muziek in Nederland voet aan de grond krijgen.”