Volledig scherm
© YouTube

Internationale reacties op Duncans Arcade: ‘Supermooie vocalen én prachtige billen’

videoEurovisie Songfestival-deelnemer Duncan Laurence (24) wordt door internationale bookmakers al ruim twee weken getipt als winnaar van het liedjesfestijn, in mei in de Israëlische stad Tel Aviv. Zijn intieme ballade Arcade valt ook in de smaak bij verstokte fans van het festival. Op YouTube staan tientallen, vooral buitenlandse reactievideo’s, waarin de Nederlandse inzending de hemel in wordt geprezen. 

Menigeen, zo blijkt uit de commentaarfilmpjes, is behoorlijk onder de indruk van het nummer en de zangkwaliteiten van Duncan. Zo stelt een kritische zangcoach vast dat Duncan ‘extreem goed zingt', terwijl anderen een traantje moeten wegpinken bij het horen van Arcade. Hier en daar krijgt ook Waylon (die vorig jaar namens Nederland meedeed aan het festival. red.) een sneertje. ,,Duncan is vele malen beter dan hij”, zo wordt fijntjes gesteld. 

Ronduit hilarisch zijn enkele reacties op de videoclip van Arcade. Daarin zwemt Duncan naakt onder water. Veel is er niet te zien, maar als de blote billen van de zanger even in beeld komen worden de fans opeens opvallend enthousiast. ,,Wauw”, oordeelt iemand. ,,Zó mooi en kwetsbaar.” 

Duncan treedt in Israël op in de tweede halve finale op 16 mei. Als hij voldoende punten krijgt, mag hij door naar de eindshow op  zaterdag 18 mei. Bij de bookmakers staat Rusland momenteel op plek twee. Op drie staat Zwitserland, gevolgd door Zweden en Italië.

Bekijk hieronder een aantal reactiesvideo's over de Nederlandse inzending.

  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.