Volledig scherm
Irene Moors en Winston Gerschtanowitz. © Dijkstra bv

Irene en Winston matig van start met spelletjesavond SBS6

De nieuwe spelletjesavond van SBS6 is gisteravond matig van start gegaan. Kopstukken Irene Moors en Winston Gerschtanowitz moesten het grote publiek weer naar de zender trekken, maar hun nieuwe shows bleven steken onder de half miljoen kijkers.

Quote

De quizavond moet gewoon in mensen hun systeem komen, dat is de missie

Irene Moors

Winstons programma Mensenkennis trok om 20.30 uur 426.000 toeschouwers, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Irene moest het een uur later doen met 413.000 kijkers voor De Perfecte Vraag. SBS6 legde het daarmee af tegen NPO1, NPO2 en RTL4. De winnaars op primetime waren De Slimste Mens op NPO2 (1.274.000 kijkers) en Linda's Zomerweek op RTL4 met 955.000 kijkers.

Moors en Gerschtanowitz weigeren zich druk te maken om de kijkcijfers, zeiden ze gisteren nog tegen deze site. ,,Dat televisielandschap is zó aan het veranderen op dit moment'', aldus Winston. ,,Kijkcijfers dalen daadwerkelijk met de dag. Ik weet van Mensenkennis gewoon dat we er niet meer dan dit uit hadden kunnen halen, en dat is genoeg voor me.''

Ook Moors sprak van een ‘gekke tv-tijd’. ,,Ik hoop wel dat de kijkers nieuwsgierig worden naar de nieuwe quizavond bij SBS. Die moet gewoon in mensen hun systeem komen, dat is de missie.''

Kijkcijfer-top 5 dinsdag

1. Journaal 20 uur - NPO1 - 1.739.000
2. De Slimste Mens - NPO2 - 1.274.000
3. Half Acht Nieuws - RTL4 - 1.012.000
4. Linda's Zomerweek -  RTL4 - 955.000
5. Jinek - NPO1 - 891.000

  1. GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloeding en twee zware operaties

    GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloe­ding en twee zware operaties

    Ze was de drakenmoeder in de immens populaire televisieserie Game of Thrones en al haar dromen leken uit te komen. Totdat Emilia Clarke op 24-jarige leeftijd in elkaar zakte in de kleedkamer van een fitnesszaal. Ze had een hersenbloeding. De Britse actrice vertelt voor het eerst over de hersenoperaties die ze onderging, hoe ze zich terug knokte, verder ging als Daenerys Targaryen en sinds vandaag een stichting is begonnen om jongeren te helpen revalideren na een hersenaandoening.