James Corden
Volledig scherm
James Corden © REUTERS

James Corden bekent: Ik heb spijt dat ik meespeelde in Cats

Talkshowpresentator James Corden (41) bekent in zijn eigen The Late Late Show dat hij inderdaad spijt heeft van zijn rol in de speelfilm Cats. ,,Maar ik heb me wel enorm goed vermaakt op de set, dus ik vind het heel dubbel.” 

Tijdens een spelletje Spill Your Guts Or Fill Your Guts, een vast onderdeel in zijn show, had hij de keuze: of hij beantwoordde een moeilijke vraag, of hij moest iets walgelijks eten. Justin Bieber, zijn tegenspeler, mocht de vraag stellen en kwam vilein uit de hoek: ,,Op een schaal van 1 tot 10: hoeveel spijt heb je van je rol in Cats?”

De musicalfilm had dé film van het jaar moeten worden, maar bleek zo slecht geanimeerd te zijn dat het op een fiasco uitdraaide. Geen succes in de box office, en ook helemaal geen prijzen. In tegendeel. Cats is topfavoriet voor de Razzies, de Oscars voor de sléchtste films van het jaar. 

Oppassen

Corden had het moeilijk met de vraag, maar besloot toch om te antwoorden. ,,Ik moet hiermee oppassen, want ik heb me heel goed vermaakt tijdens die zes dagen dat ik aanwezig was voor opnames. Op persoonlijk vlak heb ik er dus helemaal geen spijt van. Maar ja, op professioneel vlak.. Laten we zeggen op een schaal van 1 op 10 een dikke 5.” Later stelde hij dat getal nog bij tot een 4,5.

De presentator lachte al eerder met de geflopte film. Tijdens de Oscars verscheen hij samen met zijn co-ster Rebel Wilson op het podium - verkleed als katten - om de award voor Beste Visuele Effecten uit te reiken. ,,Als acteurs uit de film Cats weten wij als geen ander hoe belangrijk goéde visuele effecten zijn”, klonk het toen.