Volledig scherm
Jan Smit zou vanavond een concert geven in Nijmegen, maar Concertgebouw De Vereeniging is nog lang niet toegankelijk wegens verbouwingen. © Paul Rapp

Jan Smit woest: optreden Nijmegen plots gecanceld vanwege verbouwing concertzaal

UpdateNIJMEGEN - Jan Smit (32) moet zijn fans vandaag teleurstellen. De zanger zou vanavond een concert geven in Nijmegen in Concertgebouw De Vereeniging, maar nu blijkt dat het pand nog lang niet toegankelijk is wegens verbouwingen. De Volendammer is pissig en doet op Instagram zijn verhaal. ,,Ik vind het bijzonder teleurstellend dat wij hier op geen enkele wijze eerder van op de hoogte zijn gesteld!” Inmiddels is er wel een nieuwe datum: zondag 6 januari.

Wat een mooie avond had moeten worden, is nu een regelrechte flop voor Smit. De zanger moest eerder zijn shows afzeggen wegens keelpijn, en zou vanavond voor het eerst weer op de planken staan. Het was dan ook een onaangename verrassing toen bleek dat De Vereeniging nog lang niet toegankelijk is voor publiek wegens verbouwingen.

Smit deelt een filmpje op Instagram waarin de staat van het pand goed te zien is. ,,Een kleine impressie van de uiterst merkwaardige situatie ter plaatse op dit moment... Ik heb zoiets in de afgelopen 22 jaar nog nooit meegemaakt! Ben ik eindelijk van mijn keelpijn af, krijg je dit!", schrijft hij.

Woedend

Volledig scherm
Jan Smit © ANP Kippa

Smit, die woedend is omdat de organisatie nu pas met het nieuws komt, biedt op sociale media excuses aan zijn fans aan en met name de mensen die kaartjes voor de bewuste show hadden gekocht. ,,Terwijl ik hier zelf in dit geval helemaal niets aan kan doen, wil ik toch excuses maken voor iedereen die hierdoor gedupeerd is. Zoals mijn manager Jaap Buijs vroeger zou zeggen: ‘Jouw hoofd staat op die poster hè...’”

Het verhaal krijgt volgens Smit zeker nog een staartje. ,,Wordt ongetwijfeld vervolgd!”

Complicaties

,,Heel vervelend”, laat de organisatie van Concertgebouw de Vereeniging weten. ,,De afgelopen maanden konden tijdens de verbouwing de concerten over het algemeen doorgaan. De publieksfaciliteiten zijn op orde, er is een goedgekeurd veiligheidsplan en een alternatieve backstage voor artiesten. Vandaag, toen technische medewerkers van Jan Smit en van ons de materialen naar binnen wilden brengen, bleken er helaas toch complicaties. In goed overleg met de technische medewerkers en het impresariaat van Jan Smit is gezamenlijk besloten het concert te verplaatsen naar een datum in januari.”

Op de vraag waarom eerdere concerten wel door konden gaan en het optreden van Jan Smit niet, wil de organisatie niet ingaan. Komende optredens, zoals volgende week woensdag van het Gelders Orkest, gaan gewoon door, laat Concertgebouw de Vereeniging weten. De verbouwing duurt nog een aantal maanden.