Volledig scherm
© ANP Kippa

Jochem van Gelder aan de slag als presentator bij Omroep Gelderland

Jochem van Gelder, die vorig jaar vertrok bij SBS 6 omdat de zender hem geen geschikte programma's kon bieden, wordt presentator bij Omroep Gelderland. 

De uit Gelderland afkomstige Van Gelder begint in maart met zijn programma Van Gelder VIP Vervoer. Hierin rijdt hij als chauffeur bekende Gelderlanders rond. Ook is een programma in de maak waarin de 54-jarige presentator met ouderen in gesprek gaat over hun leven in Gelderland. De omroep is blij dat Van Gelder er aan de slag gaat. ,,Als omroep vertellen wij de verhalen van de Gelderlanders. Jochem toont in zijn interviews oprechte interesse in mensen en dat past helemaal bij de manier waarop wij programma's maken", aldus hoofdredacteur Marc Veeningen.

Van Gelder laat weten er erg veel zin in te hebben:  ,,Ik had al die jaren een vaste relatie en Omroep Gelderland was het leuke buurmeisje waar ik zo vertrouwd mee was, maar nooit aan gedacht heb. Ik was dan ook verrast door haar uitnodiging en het feit dat we meteen zoveel gemeen hadden qua plannen en ambities. Het heeft effe geduurd, maar we gaan samen mooie programma's maken."

Lachen om Home Video's

Voor de NCRV maakte Van Gelder onder meer Praatjesmakers en Willem Wever. Na 20 jaar vertrok hij om bij SBS 6 Lachen met home video's en Bonje met de buren te presenteren. Vorig jaar werd zijn contract bij de zender in goed overleg niet verlengd toen bleek dat hij er geen programma's kon maken die aansloten bij zijn ambities. Bij SBS 6 presenteerde Van Gelder onder meer Bonje met de buren en later Lachen om Home Video's. Wietze de Jager heeft die laatste taak inmiddels van hem overgenomen. 

Van Gelder, die 5 jaar bij SBS 6 werkte, baalde stevig van zijn vertrek, zo vertelde hij vorig jaar aan deze site. In 2010 kwam het ook al tot een gevoelige scheiding met de NCRV, waar Van Gelder onder meer Willem Wever en Praatjesmakers presenteerde. Hij vertelde vorig jaar niet zielig thuis gaan te zitten. ,,Ik ben ervan overtuigd dat ik binnen een half jaar weer ergens terugkeer. En dat is meer dan een onderbuikgevoel. Er zijn gesprekken met verschillende partijen die ergens toe gaan leiden. Het kriebelt. Ik heb het gevoel dat ik mijn beste programma nog moet maken.’’