John Cleese
Volledig scherm
John Cleese © ANP Kippa

John Cleese ruziet met Amerikanen over gestegen wapenverkoop door corona

John Cleese heeft zich op Twitter de woede van een groot aantal Amerikanen op de hals gehaald. De Britse komiek grapte over het nieuws dat in de VS door sommigen vanwege de coronacrisis ook vuurwapens worden gehamsterd en dat werd hem niet door iedereen in dank afgenomen.

‘Ik vind het bijzonder grappig dat het antwoord van sommige Amerikanen op het virus het kopen van vuurwapens is’,  aldus de 80-jarige Cleese. De tweet van de Monty Python-ster zorgde voor een stortvloed aan boze reacties.  ‘Ik vind het triest dat het Britse antwoord op het uitoefenen van een recht is om een neerbuigende eikel te zijn’, schreef iemand.

Hoewel Cleese ook veel bijval kreeg, spoorden de kritische tweets hem alleen maar aan om meer kanttekeningen te plaatsen bij het Amerikaanse wapenbeleid. Zo deelde de acteur allerlei feiten over wapens en reageerde hij op meerdere berichten van woeste volgers.

Toen een twitteraar Britten onmannelijk noemde omdat ze geen wapens mogen dragen en daar bovendien trots op zijn, grapte Cleese dat wapenbezit erectiestoornissen voorkomt. ‘Ik denk dat Britten er juist trots op zijn dat ze geen wapens nodig hebben om zich mannelijk te voelen’.