Volledig scherm
John de Mol. © ANP Kippa

John de Mol opnieuw rijkste BN'er in Quote 500

John de Mol is ook dit jaar weer de hoogst genoteerde BN'er in de vermaarde Quote 500. De Talpa-tycoon is net als in 2018 goed voor een geschat vermogen van 2,7 miljard euro. Daarmee staat hij op plek vier in de lijst van Nederlandse rijken.

De Mol verkeert in goed gezelschap. Een andere bekende in de hoogste regionen is Joop van den Ende met 1,6 miljard euro. Hoewel zijn vermogen gelijk blijft, verliest de theatermagnaat drie plekjes en staat hij dit jaar op de zeventiende plaats. Ook Reinout Oerlemans moet inleveren, ondanks dat zijn vermogen opnieuw op 170 miljoen euro wordt geschat. De tv-producent daalt van 241 naar 264.

Dj Tiësto boerde in het afgelopen jaar goed en zag zijn vermogen met 20 miljoen stijgen naar een totaal van 160 miljoen. Hij bezet daarmee nu plek 285, vijf plaatsen hoger dan in 2018.

Oranjes
Ook de koninklijke familie is weer vertegenwoordigd in de Quote 500. Prinses Mabel staat op 140 met een vermogen van 290 miljoen euro. De familie Van Oranje-Nassau neemt de twaalfde plaats in op de lijst van rijkste Nederlandse families, met een vermogen van 1 miljard euro.

De rijkste Nederlander is opnieuw Charlene de Carvalho-Heineken, dochter van de overleden bierbrouwer Freddy Heineken. Zij staat met 14,2 miljard euro fier bovenaan in de nieuwste Quote 500. Volgens het zakenblad telt de 'negennullenclub' zes nieuwe leden en zijn er nu een recordaantal van 37 miljardairs.