Marco en John in 2016
Volledig scherm
Marco en John in 2016 © ANP

John Ewbank over Marco Borsato: ‘Hij gaat wel door een dalletje’

John Ewbank vindt het nog te vroeg om samen met Marco Borsato een schrijfsessie te starten, vanwege Borsato’s burn-out. Dat zei de muziekproducent woensdagochtend in gesprek met Giel Beelen in de Veronica Ochtendshow.

,,Hij gaat wel door een dalletje”, zei Ewbank. ,,Dit soort dingen moet je niet onderschatten. Ik weet niet of je het zelf weleens mee hebt gemaakt, maar ik heb het om me heen een paar keer gezien en dat kan echt lang duren”, antwoordde de muziekproducent op Giels vraag wanneer er weer een schrijfsessie komt. John Ewbank schrijft meestal de songs van Marco Borsato.

Marco maakte begin dit jaar bekend dat hij voorlopig geen muziek zal maken. Een paar weken later werd bekend dat de hitartiest en zijn vrouw Leontine na een huwelijk van 23 jaar uit elkaar gaan. Leontine verblijft in hun Gooische villa, Marco is naar verluidt bij zijn moeder Mary ingetrokken.

Ewbank vertelde ook dat hij op zijn boerderij vrij weinig van alle veranderingen in deze coronacrisis merkt. ,,Muziek kan je op je laptop overal maken, dus dat valt nog mee. Nu ik vanuit huis werk voel ik veel minder druk om te schrijven. En Marco was sowieso al overspannen, dus daardoor had ik al minder te doen. Ik haal wel inspiratie uit thuis met mijn familie bij elkaar zijn.”