John Grisham: Dankzij dna is de doodstraf op z’n retour

VideoHij was advocaat, maar verhalen vertellen kon hij beter. John Grisham (64) vond in zijn thrillers de juiste mix van feelgood en feelbad: het goede overwint, maar het kwaad woekert voort. Na 41 boeken is hij nog niet klaar.

Hij is voor het eerst in Nederland. ‘This is total fun!’ roept John Grisham een paar keer. Beter dan het eenzame werk van schrijven. Elk jaar begint hij op 1 januari aan een nieuw boek en zes maanden later is het klaar. ,,Dan ben ik het ook zat. Na vier maanden schrijven verwerk ik de kritiek van mensen die ik vertrouw, discussieer ik met redacteuren en schrijf ik nieuwe versies - ik houd van verhalen vertellen, maar ik ben blij als het handwerk voorbij is.’’

  1. Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Britain's Got Talent-jurylid Simon Cowell is woest de zaal uit gelopen tijdens de auditie van de excentrieke Australische kunstenaar Tim Patch (70), die al sinds 2006 schildert met zijn geslachtsdeel. Patch, die optreedt onder de naam Pricasso, wilde op het podium in een paar minuten tijd een kleurig dubbelportret maken van Cowell en zijn collega David Walliams. Maar al bij de eerste ‘kwaststreken’ drukte eerstgenoemde op de rode knop, wat zoveel betekent als ‘per direct opkrassen’.