Volledig scherm
© ANP Kippa

Jörgen Raymann debuteert in musical Hello Dolly

updateJörgen Raymann heeft een opvallende klus te pakken. De 52-jarige cabaretier gaat naast Paul de Leeuw de mannelijke hoofdrol spelen in de nieuwe Nederlandse versie van hitmusical Hello Dolly!. Zij wisselen de rol af omdat De Leeuw ook onder contract staat bij RTL.

Dat hebben MediaLane en De Theateralliantie, die het stuk samen produceren, vandaag bekendgemaakt. Eerder werd al bekend dat Simone Kleinsma naast De Leeuw op het toneel zou staan.

Volledig scherm
© ANP Kippa

De musical Hello Dolly! (de eerste productie van Iris van den Ende, de dochter van Joop van den Ende) vertelt over een koppelaarster die zichzelf heeft voorgenomen de selfmade miljonair Horace Vandergelder voor zich te winnen. Zij doet dit terwijl de twee winkelbedienden van Vandergelder voor het eerst naar New York reizen om echte liefde te vinden. Kleinsma speelt de rol van Dolly Levi; De Leeuw en Raymann zullen te zien zijn als Horace Vandergelder.

Volledig scherm
© ANP Kippa

,,Er stonden nog twee dingen op mijn bucketlist: een theatervoorstelling en een musical’’, vertelt Raymann nog steeds beduusd aan het AD. ,,De eerste kan ik al afstrepen (de acteur stond samen met Huub Stapel op de planken in de voorstelling Vastgoed BV, red.), de tweede straks ook. En dan krijg je ook nog eens zo’n mooie titel als Hello Dolly! in de schoot geworpen.’’

  1. Ochtendshow en Trucker Zoekt Vlam maken kans op fonkelnieuwe Televizier-Ster

    Ochtends­how en Trucker Zoekt Vlam maken kans op fonkelnieu­we Televizier-Ster

    De 54ste editie van het jaarlijkse Gouden Televizier-Ring Gala komt er aan. Tussen de talloze categorieën ontbrak er nog één: die voor de beste online-videoserie. En dat terwijl online video niet meer weg te denken is uit de media én uit het leven van veel Nederlanders. Daarom is de prijs voor de leukste, mooiste en beste programma’s op internet nu in het leven geroepen: de Televizier-Ster Online-videoserie.