Kamer worstelt met eventuele terugkeer Gouden Koets door omstreden slavernijbeeltenis

VIDEODe Tweede Kamer zit ernstig in zijn maag met een terugkeer van de gerestaureerde Gouden Koets. De politiek is zwaar verdeeld over het idee dat het verbindende koningschap op Prinsjesdag met een omstreden slavernijbeeltenis door de residentie moet rijden.

16 reacties

 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  @Jan Nuvens niet zo overdrijven Jan het is zoals @Els Weber-van Dreuten en @ Harry Balls verwoorden. daarbij slavenarbeid bestaat nog steeds in dit land. kijk maar de onderbetaalde arbeids-migranten die verdienen nog niet eens het zout in hun maaltijd.
 • Kees van Weteringen

  2 maanden geleden
  Daar zullen die vvd’ers geen problemen mee hebben. Die zien onze medemensen van toen als goedkope werknemers!
 • opa willy horsting

  2 maanden geleden
  heel gewoon, op marktplaats ermee, weg met die onzin, kost veel te veel .
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Niet alleen gekleurde mensen werden gebruikt als slaven, ook blanke arbeiders werden uitgebuit door de elite en moesten kinderen al vroeg werken en vaak is dat nog steeds zo. Ik ben dat gezeur een beetje zat. De voormalig Afrikaanse mensen werden verkocht door hun eigen leiders aan de blanken, daar hoor je ze nooit over klagen.
 • Ruud van Lent

  2 maanden geleden
  Het is geen omstreden slavenpaneel maar een paneel over ons koloniale verleden. Er staan geen slaven op. Maar het is maar wat je erin ziet. En het verhaal van La Cruz dat hij 'alleen het paneel met slaven zag' is zijn perceptie van nu. Om vervolgens zo jarenlang te strijden tegen slavernij is alleen maar te waarderen. maar de geschiedenis moet je niet uitwissen maar gebruiken om te leren. En slavernij bestrijden kan je ook nog steeds in landen waar het is: het Midden- en verre Oosten.