Karin Bloemen gekozen tot nieuwe Homomoeder

Cabaretière Karin Bloemen (55) is door bezoekers van Gay.nl gekozen tot nieuwe Homomoeder. Ze kreeg 60 procent van de stemmen en liet daarmee medefinaliste Loretta Schrijver achter zich. Bloemen ontving de titel in het programma Koffietijd.

Volgens directeur Frederik van den Bosch van Gay.nl is Homomoeder 'in de eerste plaats een eretitel'. Hij benadrukt dat de titeldraagster daarnaast 'een ambassadeur voor de homogemeenschap' is. ,,Er wordt gezocht naar een dame die niet aarzelt haar mond open te trekken als de rechten en veiligheid van Nederlandse homo's in het geding dreigen te komen."

,,Ik zal de titel waardig dragen", reaggerde Bloemen. ,,Als ik ergens nodig ben, dan zal ik zorgen dat ik erbij ben. Als er homo's zijn met vragen of problemen, die last hebben van pesterijen, dan help ik ze met liefde."

Ook in Nederland is een dergelijke ambassadeur nog van toegevoegde waarde'', reageert Martijn Kamphorst, hoofdredacteur van Gay.nl op die site. ,,Nederland staat momenteel op nummer 7 in de ranglijst van meest homovriendelijke Europese landen. Dat is eigenlijk veel te laag als je bedenkt dat we ooit een pionier waren op het gebied van homorechten. Daarbij vinden er in zowel de Randstad als in de rest van Nederland weer steeds vaker geweldsincidenten plaats tegen homo's. Het is dus hartstikke fijn als een moederfiguur met een groot platform haar netwerk inzet om dit soort negatieve, maar juist ook de positieve verhalen extra onder de aandacht te brengen.''

Bloemen neemt het stokje over van Patty Brard. Angela Groothuizen, Brigitte Kaandorp, Claudia de Breij en Ruth Jacott waren dit jaar ook in de running.