Kat van verslaggever ‘kaapt’ item in NOS Journaal

De kat van NOS-verslaggever Sander van Hoorn verraste kijkers van het Achtuurjournaal vanavond met een speciaal optreden. Toen de Brussel-correspondent live in gesprek was met presentatrice Annechien Steenhuizen, stootte het beestje nonchalant een kopje van zijn balkon af. ,,Dat is het nadeel hè”, reageerde Van Hoorn stoïcijns.

Door de coronamaatregelen moeten de correspondenten in het buitenland tijdens de nieuwsbulletins van NOS en RTL vaak hun items presenteren op het balkon van hun appartement. Zo ook Van Hoorn - maar net toen hij live in beeld was, besloot zijn kat de aandacht op zich te vestigen.

Terwijl de verslaggever uitlegde hoe Wopke Hoekstra en buitenlandse ministers over mogelijke eurobonds spraken, dartelde het beestje over de rand van zijn balkon en tikte het een kopje om.

,,Dat is het nadeel van op een balkon staan”, reageerde Van Hoorn rustig. Vervolgens, met een kleine lach: ,,Dat een kat weleens een kopje naar beneden kan flikkeren.” Vervolgens ging hij vrijwel meteen verder met zijn analyse. Steenhuizen kwam er niet op terug, totdat Italië-correspondent Mustafa Marghadi in beeld kwam. ,,Ook van het balkon, zeker?” zei ze met een knipoog.

Na afloop deelde Van Hoorn een tweet van twee dagen eerder. Daarin schreef hij over thuiswerken, het balkon en de kat. ‘Nu maar hopen dat de kat zo vriendelijk is geen aanslag te plegen op de camera.’ Vandaag concludeert hij: ‘Katten winnen, altijd.’

Van Hoorns kat kan overigens op veel aandacht rekenen. De journaals van de NOS worden sinds de coronacrisis elke dag door ruim drie miljoen mensen bekeken. Op Twitter werd het kat-moment van de correspondent dan ook al meteen druk besproken:

Sander van Hoorn en zijn kat.
Volledig scherm
Sander van Hoorn en zijn kat. © NOS