Volledig scherm
Katy Perry. © Andy Kropa/Invision/AP

Katy Perry weer beschuldigd van seksueel wangedrag: ‘Ze probeerde mij te kussen’

Slechts enkele dagen nadat Katy Perry door model Josh Kloss beschuldigd werd van seksueel wangedrag, komt ook een Russische presentatrice naar buiten met klachten over de zangeres. Volgens Tina Kandelaki probeerde Katy haar zonder haar toestemming te kussen, aldus Russische media.

Kandelaki beweert dat Perry haar probeerde te kussen op een feestje. ,,Ik werd uitgenodigd op een feestje waar Katy Perry, die dronken was, me uitkoos als een object waar ze haar passie kon op botvieren”, aldus het tv-gezicht. ,,Ik kon me gelukkig verweren en Katy vond al vlug een ander slachtoffer om mee te knuffelen en te kussen.”

Perry heeft nog niet gereageerd op de beschuldigen, ook niet op die van Josh Kloss. Haar fans en vrienden gaan wel in de aanval en beweren dat Kloss  zijn verhaal verzonnen heeft om zelf in de spotlight te kunnen staan. De acteur blijft bij zijn bewering dat Perry zijn broek en ondergoed naar beneden trok op een feestje, maar de man die het feestje organiseerde meent zich niets van het incident te herinneren. 

In het verleden werd de Amerikaanse popster wel al eerder beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Toen ze als jurylid mocht opdraven in American Idol werd ze bekritiseerd voor haar overdreven flirtgedrag met jonge, mannelijke kandidaten. 

19-jarige kandidaat

Eén incident, dat op televisie werd uitgezonden, lijkt erg op het verhaal van de Russische tv-presentatrice. De 19-jarige kandidaat Benjamin Glaze had tijdens zijn auditie vermeld dat hij nog nooit iemand gekust had omdat hij dat moment enkel wilde delen met de juiste persoon. Wat later vroeg Perry hem om naar haar toe te komen omdat ze hem een kus op zijn wang wou geven. De jongen stemde hiermee in, maar op het laatste moment draaide ze haar gezicht waardoor ze de tiener vol op de mond kuste. ,,Ik voelde me hier erg ongemakkelijk bij”, liet de jongen optekenen. ,,Als ze het gevraagd had, had ik ‘nee’ gezegd.”

  1. Presentator Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldigingen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’
    Programma's geschrapt

    Presenta­tor Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldi­gin­gen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’

    BNNVARA heeft de programma's van Kaj van der Ree geschrapt na beschuldigingen van seksueel wangedrag. De presentator en vlogger (28) reageert nu zelf voor het eerst en gaat diep door het stof na alle beschuldigingen aan zijn adres. Op sociale media werd hij de afgelopen dagen door jonge vrouwen beticht van het sturen van naaktfoto's en pikante berichten. De vrouwen waren op dat moment minderjarig. Van der Ree geeft zijn misdragingen toe. ,,Ik zie in dat ik domme fouten heb gemaakt.”