De oproep van Diederik Ebbinge in De Wereld Draait Door.
Volledig scherm
PREMIUM
De oproep van Diederik Ebbinge in De Wereld Draait Door. © -

Kijkcijferbaas was niet blij met oproep in DWDD: Diederik Ebbinge maakt kijkonderzoek lastig

Presentator Diederik Ebbinge deed in De Wereld Draait Door afgelopen week een specifieke oproep aan mensen met een kijkcijferkastje om te kijken naar Promenade en prompt stegen de kijkcijfers van bijna 300.000 naar 730.000 kijkers. Sjoerd Pennekamp kan als directeur van Stichting KijkOnderzoek wel lachen om alle aandacht om zijn kijkcijfermeting. Alleen die oproep specifiek gericht aan panelleden, had Ebbinge achterwege moeten laten.

Om te beginnen: klopt de bewering van Ebbinge dat u hem een standje heeft gegeven voor zijn oproep aan mensen met een kijkcijferkastje.

,,Ik heb zelf niet gesproken met Diederik, maar ik heb bij de NTR aangegeven dat het niet de bedoeling is dat omroepen zich rechtstreeks richten tot panelleden. We proberen het onderzoek ze goed mogelijk te doen en als iedereen dit gaat doen, wordt het wat lastiger. We doen het onderzoek niet voor onszelf, ook voor de NTR. Daarom heb ik het even gevraagd. Ik heb ook gezegd dat ik de aandacht voor kijkcijfers heel leuk vind, maar die oproep had achterwege gelaten mogen worden.”