Volledig scherm
Kinderen voor Kinderen © bnnvara

Kinderen voor Kinderen bestaat 40 jaar: de leukste hits op een rijtje

VideoWie is er niet opgegroeid met de liedjes van Kinderen voor Kinderen? Dit najaar viert het nog altijd populaire kinderkoor zijn veertigste verjaardag. Welke kaskrakers zing jij moeiteloos mee? Wij zetten vijf  hits op een rijtje.

1. Ik heb zo waanzinnig gedroomd
Ik heb zo waanzinnig gedroomd  was het eerste nummer van Kinderen voor Kinderen en werd in 1980 gelanceerd. Het lied betekende het eerste grote succes van het kinderkoor. Aanvankelijk werd er aan één album gedacht, maar toen bleek dat het nummer zo populair was, volgden er meerdere albums en singles. 

2. Op een onbewoond eiland
Een jaar later, na het succes van Ik heb zo waanzinnig gedroomd, kwam het nummer Op een onbewoond eiland uit. Ook dit lied was een groot succes. Het werd vertolkt door Dagmar Brusse (12) en Bennie Ploeg (11). De twee koters zongen over het zorgeloze leven op een eiland, waar je in je blote billen melk uit een kokosnoot drinkt en nooit van je fiets valt.

3. Het Tietenlied
In 1996  kwam Het Tietenlied uit, misschien wél het lijflied van puberende meisjes. In het nummer zingt Elize over ‘twee kleine bobbels’ die ze ontdekt terwijl ze in bad zit. 'Help, help, ik krijg tieten!', schreeuwt ze het vervolgens uit.

4. Kip, patat en appelmoes
Het kan als ouder soms een flinke opgave zijn om je kids te laten eten wat de pot schaft. Het kinderkoor bedacht daarom in 1989 het lied Kip, patat en appelmoes waarin zij pleiten voor ‘het favoriete gerecht’ van de jeugd. Herken jij je in dit nummer?

5. Als ik de baas zou zijn van het journaal
Wat zou jij doen als je de baas was van het journaal? In 1984 zongen de Kinderen voor Kinderen over hun plannen voor het nieuws. ‘Dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever,  de hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’