Knappe Boer Zoekt Vrouw-boerin Annemiek (25) overladen met liefdesbrieven

VIDEODe 25-jarige melkveehoudster Annemiek is overrompeld door het aantal brieven dat ze heeft ontvangen, nadat ze een aantal maanden geleden in de populaire boerendatingshow Boer Zoekt Vrouw een liefdesoproep deed. Uit een geluidsfragment dat vandaag is vrijgegeven door KRO-NCRV is op te maken dat Annemiek naar alle waarschijnlijkheid één van de vijf boeren is die wordt gevolgd in het elfde seizoen.

Als presentatrice Yvon Jaspers bij de knappe brunette uit Drenthe aanklopt en vertelt om hoeveel brieven het gaat, reageert Annemiek beduusd. ,,Ik ben er stil van’’, stamelt ze. Blijkbaar kunnen veel mannen niet wachten met haar op date te gaan, maar om welk aantal het precies gaat, wordt zondag pas bekend.

In het geluidsfragment zijn ook de stemmen te horen van de negen andere boeren, die in september werden voorgesteld. Het gaat om de Zeeuwse akkerbouwer Bastiaan (36), melkveehouder Frans (52) uit Friesland, de 61-jarige paardenfokker Geert Jan, akkerbouwer Geert (51), boer en vader van vier Jan (36), de 53-jarige melkveehouder Johan, de Friese John (39), melkveehouder Ronald (37) uit Gelderland en de 27-jarige Utrechtse melkveehouder Willem.

Annemiek zoekt iemand die begrijpt dat het boerenbedrijf zo nu en dan voor gaat.
Volledig scherm
Annemiek zoekt iemand die begrijpt dat het boerenbedrijf zo nu en dan voor gaat. © Linelle Deunk

Eén van hen concludeert dat de brieven ‘nogal een dingetje’ zijn. ,,Meen je dat nou?’’, reageert een andere boer als Yvon ‘slecht nieuws’ aankondigt. Een derde boer spreekt van ‘kriebels', en weer een ander herhaalt tot twee keer toe dat hij ‘dit niet had verwacht'. 

Yvon verklapte eerder dat er op de redactie 1100 brieven en pakketjes binnen kwamen. Tijdens de opnames rolde ze van de ene in de andere verbazing. ,,Het is een seizoen waarin alles anders liep dan ik van tevoren had voorspeld. En dat is maar goed ook!’’

De tien boeren
Volledig scherm
De tien boeren © KRO-NCRV
  1. Bas Smit laat dochter (8) zijn haar knippen tijdens livestream: ‘Klamme handjes’

    Bas Smit laat dochter (8) zijn haar knippen tijdens livestream: ‘Klamme handjes’

    Bas Smit heeft vandaag misschien wel voor de grootste uitdaging ooit in zijn leven gestaan: hij liet zijn 8-jarige dochter Lola zijn lokken knippen. Dat ging niet zonder slag of stoot, Smit werd in zijn nek én oor geknipt, tot aan bloedens toe. Ruim 24.000 mensen (een record voor Smit) schakelden in voor het tafereel dat live te volgen was op het Instagram-acount van Smit. ,,Ik zit helemaal met klamme handen hier’’, riep zijn vrouw Nicolette van Dam het meermaals uit in de livestream.