Volledig scherm
© EPA

Koningin Máxima in lappenmand na medische ingreep

UpdateKoningin Máxima (47) heeft afgelopen week een medische ingreep ondergaan. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst gaat het om een ‘kleine, geplande ingreep’, waardoor zij voorlopig rust moet houden. Waarvoor Máxima precies in de lappenmand zit, wordt niet bekendgemaakt.

De ingelaste pauze zorgt ervoor dat de koningin haar man vandaag niet zal vergezellen tijdens NLdoet, een jaarlijks terugkerende vrijwilligersdag van het Oranjefonds. ,,Volgende week zal koningin Máxima weer aan het werk gaan’’, aldus de RVD. Het gaat om niets ernstigs, maar klussen gaat even niet.

De overige Oranjes zijn wel druk met de vijftiende editie van NLdoet. Zo poetsten prinses Beatrix, prins Constantijn en prins Bernhard en zijn echtgenote prinses Annette in het Instrumentendepot van Huizen koperwerk op met oude onderbroeken. Koning Willem-Alexander bracht in de stromende regen een bezoek aan kinderboerderij De Veenweide in Soest. Hij benadrukte dat het goed gaat met zijn vrouw. ,,Echt goed, maar de dokter vond het beter dat ze even rust nam. U hoeft zich geen zorgen te maken.’’

Máxima moest in 2015 ook tijdelijk haar verplichtingen afzeggen toen er tijdens een staatsbezoek in China nierbekkenontsteking werd vastgesteld. Ze werd daarvoor behandeld in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag.